10.12.2021 17:03

ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου-ΕΦΚΑ Χίου: «Πανδημία δεν σημαίνει αμνησία»

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 10:30 στην πλατεία Βουνακίου οι συνταξιούχοι εμμένοντας στα πάγια αιτήματα τους, που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη δημόσια υγεία, την αύξηση των κατώτατων συντάξεων και την διατήρηση των αναδρομικών. 

Με αφορμή την προαναγγελθείσα Πανελλαδική Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Χίου όπου εξέφρασαν την αγωνία τους τόσο οι συνταξιούχοι ναυτικοί ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου όσο και εκπρόσωποι των σωματείων συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, Χ. Οικονόμου θα καταθέσουν τα αιτήματα τους πανελλαδικά τα σωματεία προς τον Πρωθυπουργό και θα αφορούν:

Τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, δημιουργία Μ.Ε.Θ., την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, την απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και η 14η σύνταξη με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις λόγω των ανατιμήσεων. Επίσης ζητούν την απόδοση του 0,5 του τακτικού προϋπολογισμού για τα έτη 2020 και 2021 και την απόδοση αναδρομικών για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις αφορολόγητα.

Παρά τη δυναμική συγκέντρωση που είχαν πραγματοποιήσει οι συνταξιούχοι στις 8 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων δεν κατόρθωσε να συναντήσει τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη  με αποτέλεσμα να συναντήσουν τον Υπουργό Επικρατείας, Γ.Γεραπετρίτης.

Σ. Κουμπιάς: «Μας παίρνουν τα μισά πίσω»

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου, Σ.Κουμπιάς δήλωσε ότι η ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου στέκεται δίπλα στον αγώνα των ναυτεργατών με την κήρυξη της απεργίας που θα διαρκέσει έως και τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ωστόσο για τον ίδιο έχει σημασία να στηρίξουν και τους ποντοπόρους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί σύμφωνα με τον κ.Κουμπιά είναι η υπερφορολόγηση των αναδρομικών που φτάνει το 40%:

«Ζητάνε μετά από ένα χρόνο να επιστρέψουμε χρήματα…», δήλωσε ο κ. Κουμπιάς.

Τέλος κρίσιμη είναι η κατάσταση για τους χαμηλοσυνταξιούχους καθώς οι χαμηλές συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 300 και 400 ευρώ τους εμποδίζουν να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ