2.6.2021 18:31

Παράθυρο μείωσης του Φ.Π.Α. σε όλα τα νησιά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην προοπτική μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Αστυπάλαια.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αστυπάλαια με αφορμή την παράδοση των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων δημόσιας χρήσης από τη Volkswagen, καθώς και των 12 σταθμών φόρτισης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με επιχειρηματίες και άλλους κατοίκους του νησιού. Κατά την επίσκεψή του σε παραδοσιακό φούρνο, ο ιδιοκτήτης ανέφερε μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχουν γίνει μειώσεις στον φόρο εισοδήματος και στις επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι «ο ΦΠΑ θα είναι το επόμενο βήμα, όταν με το καλό ισορροπήσουν πλήρως τα δημόσια οικονομικά» της χώρας.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μία στάση στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας και συνεχάρη το προσωπικό για τους εμβολιασμούς.

«Τα πήγαμε εξαιρετικά. Είδα πάνω από 70% ποσοστά εμβολιασμού. Και θα κάνετε και μια προσπάθεια να πείσετε και τους λίγους ανεμβολίαστους», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Το ενδιαφέρον είναι ότι εγώ συνάντησα δύο τουρίστες οι οποίοι ήρθαν και μου είπαν “ακούσαμε πως τα νησιά είναι εμβολιασμένα και γι’ αυτό και ήρθαμε εδώ”. Άρα, είναι πολύ σημαντικό και για το τουριστικό μας προϊόν».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ