8.9.2021 17:21

«Ομπρέλα» Μηταράκη στην Πρυτάννισα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δυσανεκτικός στην αριστεία ανταπαντά στον Μιχαηλίδη ο Νότης Μηταράκης

Βολές κατά του Ανδρέα Μιχαηλίδη, με αφορμή την επικριτική του ανακοίνωση κατά της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσής Βιτσιλάκη, εξαπολύει το Πολιτικό Γραφείο Μηταράκη μέσα από παρέμβασή του.

Σε αυτή υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας ότι η επίθεση κατά της Πρυτάνισσας αποτελεί περίτρανη απόδειξη της δυνασεξίας του απέναντι στην αριστεία.

Η επίθεση του κ. Μιχαηλίδη στην Πρύτανη του Παν. Αιγαίου, κ. Βιτσιλάκη, αποτελεί περίτρανη απόδειξη της δυσανεξίας του ιδίου, αλλά και του κόμματος του απέναντι στην μορφωτική διαδικασία, την αριστεία, αλλά και την αντίθετη άποψη.

Τα Πανεπιστήμια μας χρειάζονται οικονομικούς πόρους, έγκριτο επιστημονικό προσωπικό, διαδικασίες αξιολόγησης και φοιτητές με μορφωτικό επίπεδο και πρωτίστως διάθεση για μάθηση. Αυτά είναι και τα εχέγγυα για την καταξίωση. Η προηγούμενη κατάσταση βύθιζε τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα σε καθεστώς ανυποληψίας και υπονόμευε το επίπεδο σπουδών που προσέφεραν.

Ο κ. Μιχαηλίδης βλέπει, δυστυχώς, την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης και όχι ουσιαστικής πολιτικής. Επιμένει να υπεραμύνεται του παρωχημένου θεσμού του ασύλου, αλλά και της παντελούς απουσίας οποιουδήποτε κριτηρίου-βάσης για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο. Αντ’ αυτού, βάλλει κατά έγκριτων επιστημόνων και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τις ιδεοληψίες του.

Στα εθνικά ζητήματα, όπως η παιδεία, απαιτείται σοβαρότητα και συνέργειες με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αντιλήφθηκαν ως Κυβέρνηση. Ελπίζουμε να το καταλάβουν ως αντιπολίτευση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ