4.1.2019 11:24

«Οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου δεν είναι επαίτες»

«Δεν θα δεχθούμε να είμαστε σε ομηρία στα ίδια μας τα σπίτια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χίου.

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει μέσα από ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χίου, με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ψήφισε η κυβέρνηση και η οποία προβλέπει ότι ο μειωμένος Φ.Π.Α. για κάθε νησί θα μπορεί να παραταθεί εάν, ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας στο τέλος του έτους είναι πιο πάνω από την χωρητικότητα των δομών.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χίου αναφέρει:

Κάθε μέρα που ξημερώνει αποτελεί και μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την κοινωνία μας, μέσω της κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μετά τον τραγέλαφο με την NOVARTIS, μετά από τα "αστειάκια" (;;) βουλευτή της Κυβέρνησης περί μη εκλογών το 2019 όπως συνέβη στη Χούντα, έρχεται η ΠΝΠ της 31.12.2018, η οποία στο άρθρο 2 περιέχει εξουσιοδοτική διάταξη για την παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, όπου ρητά αναφέρεται ότι: “Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών είναι δυνατή η μείωση κατά τριάντα τοις εκατό (30%) των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) επί ένα εξάμηνο για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, εφόσον: α) ο μέσος αριθμός των φιλοξενούμενων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης κάθε νησιού κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της έκδοσης της απόφασης, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο, υπερβαίνει τη δυναμικότητα φιλοξενίας ανά νησί, όπως αυτή προσδιορίζεται από την πράξη σύστασης κάθε Κέντρου”. 

Δυστυχώς εδώ και καιρό παρακολουθούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ από το κεκτημένο της νησιωτικότητας, που ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, να λαμβάνει θέση αντισταθμίσματος για την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Οι κάτοικοι των νησιών και ιδιαίτερα αυτών που πλήττονται βάναυσα από την μεταναστευτική/προσφυγική κρίση, εξαιτίας των παντελώς λανθασμένων τακτικών της αστείας αυτής Κυβέρνησης, δεν είναι επαίτες. Ζητούν την πλήρη και ολοκληρωτική εφαρμογή ενός κεκτημένου σε μόνιμη και αδιαπραγμάτευτη βάση.

Δεν θα δεχθούμε να είμαστε σε ομηρία στα ίδια μας τα σπίτια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ