6.5.2019 13:09

«Ο ρουκετοπόλεμος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποσπασματική τροπολογία ούτε με κατάργηση»

Η απάντηση του κυβερνητικού βουλευτή Ανδ. Μιχαηλίδη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη και στον βουλευτή Χίου, Ν. Μηταράκη για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη για την κατάργηση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, θέλω να επισημάνω τα εξής:

Με πρωτοβουλία του  Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη συσταθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται το νομικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να διέπει το απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο της χρήσεις των πυροτεχνημάτων  που ισχύει στη χώρα μας. Το νέο πλαίσιο θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες που υπάρχουν, θα διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και θα ενσωματώνει τα ευρωπαϊκά σχετικά δεδομένα. Θα αφορά δε όλη την γραμμή προμήθειας των πρώτων υλών, της κατασκευής και χρήσης των πυροτεχνημάτων.

Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Ανάπτυξης κ.α ), προκειμένου να καταλήξουν σε μια  σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος. Στο επόμενο χρονικό διάστημα η πρόταση αυτή θα είναι έτοιμη για διαβούλευση και ψήφιση ως αυτοτελές νομοσχέδιο στη Βουλή.

 Είναι προφανές ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αποσπασματική τροπολογία όπως ισχυρίζεται ο τοπικός βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, ούτε με την κατάργηση του εθίμου, όπως δήλωσε ο αρχηγός  του κόμματός του Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ