7.5.2019 11:09

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του ρουκετοπόλεμου είναι η ανικανότητα και η αδιαφορία της πολιτείας

«Από λόγια χορτάσαμε», απαντάει στον Ανδρέα Μιχαηλίδη ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης αναφορικά με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου.

 «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, είναι η ανικανότητα και η αδιαφορία της πολιτείας να φτιάξει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, των περιοίκων και των επισκεπτών.

Η κυβέρνηση, αποσύροντας την τροπολογία μου το 2016, είχε πει θα επανέλθει με την κατάλληλη νομοθετική πρωτοβουλία. Ακόμα περιμένουμε. Αν πράγματι ήθελε η κυβέρνηση να έχει θωρακίσει τα έθιμα και τη διεξαγωγή τους, εξασφαλίζοντας το μείζον που είναι οι κανόνες ασφαλείας, οι προδιαγραφές, ο φορέας διεξαγωγής και όλες οι άλλες τεχνικές παράμετροι, είχε άπλετο χρόνο στη διάθεσή της.

Μετά το πρόσφατο τραγικό συμβάν στην Καλαμάτα, το οποίο καταδεικνύει την έλλειψη κανόνων και συντονισμού, γίνεται ακόμα πιο αναγκαία η δημιουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου, ώστε να πειστούν οι πολίτες ότι τα έθιμα, μπορούν να διεξάγονται με κανόνες και ασφάλεια.  Από λόγια χορτάσαμε.»

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ