1.3.2024 13:45

Νότης Μηταράκης: «Θα παρανομούσαμε αν δεν δίναμε το πριμ των 718.000 ευρώ στον εργολάβο του αεροδρομίου» (Βίντεο)

«Το έργο στο δικαστικό μέγαρο δεν έχει σταματήσει απλά προχωράει με χαμηλούς ρυθμούς- Εγώ επισκέφθηκα το εργοτάξιο και είδα κόσμο να δουλεύει»

Πλήρη πολιτική κάλυψη στους εργολάβους που έχουν αναλάβει σημαντικά έργα στη Χίο, όπως την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου αλλά και το νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου, παρείχε μέσα από δηλώσεις του ο κυβερνητικός Βουλευτής Νότης Μηταράκης.

Ο ίδιος εξαπέλυσε τα πυρά του για μία ακόμη φορά στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, λέγοντας ότι μπλοκάρει το έργο της επέκτασης του διαδρόμου, μη δίνοντας άδεια για νέες λατομικές ζώνες (χρειάζεται τουλάχιστον μία 5ετία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία για ένα λατομείο) ενώ ειρωνεύτηκε και την παραλιακή του αεροδρομίου λέγοντας ότι έπρεπε να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2022 αλλά τελικά παραδόθηκε με 1χρόνο καθυστέρηση.

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχουν ευθύνες στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υποδομών για το γεγονός της ελαστικότητας στον ανάδοχο του έργου, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι το Υπουργείο θα είχε ευθύνη αν δεν χρηματοδοτούσε το έργο.

Ερωτώμενος για το περιβόητο πριμ των 718.000 ευρώ, στον ανάδοχο του αεροδρομίου σημείωσε ότι αυτό είναι απολύτως νόμιμο – παρότι ο εργολάβος έχει ολοκληρώσει μόλις το 12% του έργου- και προσθέτοντας ότι το Υπουργείο θα παρανομούσε αν δεν έδινε το πριμ.

«Δεν έχει σταματήσει το έργο του δικαστικού μεγάρου»

Ακόμη πιο διαφωτιστικός, ήταν ο πρώην Υπουργός στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Χίου, λέγοντας ότι, το έργο δεν έχει σταματήσει απλά προχωράει με αργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν σύσσωμοι, έφερε ως αντεπιχείρημα ότι ο ίδιος επισκέφθηκε το εργοτάξιο και είδε άτομα να δουλεύουν μέσα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ