10.6.2024 0:53

Νότης Μηταράκης - "Κατώτερο των προσδοκιών μας το αποτέλεσμα αλλά η Ν.Δ. παραμένει πρώτη δύναμη" (Video)

Τη δική του εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα κατέθεσε μέσα από παρέμβασή του στη ζωντανή εκλογική εκπομπή του "Π" ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης. Αναγνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών του κόμματος, ο κ. Μηταράκης επισήμανε τέσσερα χαρακτηριστικά σημεία που διαμορφώνουν την εκλογική εικόνα.

Πρώτον, παρά τις δυσκολίες, η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, παρατηρείται έντονη πίεση στις κυβερνήσεις και πολιτική αστάθεια.

Δεύτερον, υπογράμμισε την αδυναμία της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει δυναμική, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να ενισχυθούν σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τρίτον, εξέφρασε ανησυχία για το πολύ υψηλό ποσοστό αποχής, το οποίο, όπως σημείωσε, είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτή η αποχή υποδηλώνει ότι οι πολίτες δεν θεώρησαν τις ευρωεκλογές σημαντικές.

Τέταρτον, παρατήρησε μια διαρροή ψήφων από τη Νέα Δημοκρατία προς μικρότερα δεξιά κόμματα, τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν σημαντική εκλογική απήχηση. Αυτό, κατά τον κ. Μηταράκη, δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με τους παραδοσιακούς της ψηφοφόρους, κάτι που θεωρεί ότι είναι προσωρινό.

Ο βουλευτής Χίου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τοπικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία πέτυχε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ελλάδα στη Χίο, ευχαριστώντας τους πολίτες για την υποστήριξή τους.

Σε ερώτηση για το πανευρωπαϊκό σκηνικό και την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παραμένει η ισχυρότερη παράταξη, ενώ οι σοσιαλιστές βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Παρά την αύξηση των εδρών των ακροδεξιών παρατάξεων, δεν διαφαίνεται να αλλάζει δραματικά η ισορροπία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μηταράκης επισήμανε τη σημασία του τοπικού αποτελέσματος υπό το πρίσμα του εθνικού ποσοστού, χαρακτηρίζοντας την επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο ως ιδιαίτερα σημαντική, παρά τους υψηλότερους στόχους που είχαν τεθεί σε εθνικό επίπεδο.

 

 

 

 

4o

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ