6.6.2018 15:04

Νέα ερώτηση Μηταράκη για το αεροδρόμιο της Χίου

Νέα ερώτηση προς τον Υπ. Υποδομών και Μεταφορών καθώς και αίτημα κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι από το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου απουσιάζει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών ενώ δεν υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση του έργου από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014- 2020.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Στις 18 Μαΐου 2018, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Χίου αναφορικά με το πλαίσιο συνεργασίας για το αεροδρόμιο της Χίου. Το Μνημόνιο αυτό έρχεται, μετά από απόλυτη απραξία περίπου 3,5 ετών και υπό την πίεση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, η οποία αντιλαμβάνεται ότι το αεροδρόμιο είναι ο βασικότερος μοχλός για την ανάπτυξη.

Ωστόσο, από το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες από εδώ και στο εξής – παρά μόνο η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου ως τις 31/12/2023. Δεν υπάρχει ούτε δέσμευση του Υπουργείου για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΠ – ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 – παρά μόνο η υποχρέωση να το εντάξει στο εν λόγω Πρόγραμμα. Με αυτά τα δεδομένα, το Μνημόνιο, αποτελεί περισσότερο μια διαπιστωτική του «ποιος έχει να κάνει τι» και όχι ένα λεπτομερές σχέδιο ενεργειών.

Για τους ανωτέρω λόγους και με δεδομένη τη σημασία του αεροδρομίου για την τοπική οικονομία και κοινωνία, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Ποιο είναι το συγκεκριμένο και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των ενεργειών από όλους τους εμπλεκόμενους από την ημέρα υπογραφής του Μνημονίου ως τις 31/12/2023 οπότε και ολοκληρώνεται το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο.

2. Πώς διασφαλίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πώς δεσμεύεται ότι δεν θα διατεθούν σε άλλα έργα τα κονδύλια του Άξονα 7 του ΕΠ – ΥΜΕΠΕΡΑΑ, συνολικού ύψους περίπου 15 εκ. € που είναι απαραίτητα για τα έργα του αεροδρομίου Χίου; 

Παρακαλούμε να μας δοθεί το Κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας, όπως υπεγράφη από τους εκπροσώπους των τριών μερών». 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ