8.11.2023 20:53

Νέα επίθεση Μηταράκη στην Περιφέρεια για σκόπιμες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο- Βίντεο

"Δεν επιτρέπουν την απλή λήψη χώματος" - Μέσα στο 2024 η ολοκλήρωση της αναβάθμισης και μέχρι τα τέλη του 2026 η ολοκλήρωση της επέκτασης

Ευθείες βολές στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για εσκεμμένα εμπόδια στο έργο της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου, εξαπέλυσε μέσα από το διαδικτυακό podcast του «Π» ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης.

Όπως εξήγησε, βάσει της παραγράφου 3,5 της σύμβασης που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο, ο ανάδοχος του έργου είναι ο μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξεύρεση των πηγών λήψης των πάσης φύσεων υλικών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, ο ανάδοχος του έργου υπέβαλλε αίτηση στην περιφέρεια με στόχο να πάρει υλικά (απλό χώμα κατά τον κ. Μηταράκη) από 4 σημεία και συγκεκριμένα από το Μερσινίδι, του Γρου, τον ΟΑΕΔ και τον Άγιο Αρτέμιο, με τη μέθοδο των δανειοθαλάμων, η οποία ενώ υπηρεσιακά είχε θετικό αποτέλεσμα κόπηκε πολιτικά από την επιτροπή περιβάλλοντος στην οποία προΐσταται ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουρνιάς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Μηταράκης, εξήγησε ότι η τελική απόφαση θα παρθεί εν τέλει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο ή θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το αίτημα.

Αισιόδοξος…

Παρά πάντως τη γενικότερη καθυστέρηση στο έργο της επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου ο κ. Μηταράκης, κατέθεσε την πεποίθησή του ότι η αναβάθμιση του αεροδρομίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2024 ενώ το έργο της επέκτασης μέχρι τα τέλη του 2026.

«Πράγματι υπάρχει καθυστέρηση, η καθυστέρηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στο θέμα των υλικών και σας είπα ότι από τον Μάιο δυστυχώς η περιφέρεια επέλεξε παρά τη θετική εισήγηση υπηρεσίας, να μην εγκρίνει τη λήψη χώματος, απλό χώμα που χρειάζεται να ρίξουμε», ανέφερε.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί η μετατόπιση του παραλιακού μετώπου»

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Μηταράκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και πάλι στην Περιφέρεια, σχετικά με την μετατόπιση του παραλιακού δρόμου του αεροδρομίου, αφήνοντας υπονοούμενα ότι οι δηλώσεις περί ολοκλήρωσης του έργου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Όχι ο δρόμος της μετατόπισης δεν έχει τελειώσει και από πίσω έχει μηχανήματα της Περιφέρειας, δεν έχει παραδοθεί το οικόπεδο. Η παραλιακή έπρεπε να έχει παραδοθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2022 και με το χαρτί που σας κατέθεσα, δόθηκε παράταση μέχρι 30 Νοεμβρίου», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ