6.5.2021 15:18

"Να μην καταργηθούν όσα αποκτήθηκαν με κόπο από τους εργαζόμενους"

Πλήθος συλλόγων, σωματείων αλλά και κομματικών φορέων βρέθηκαν στη συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε η πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία με αφορμή την επέτειο της πρωτομαγιάς που διοργάνωσε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία Βουνακίου.

Πλήθος εργαζομένων τόσο από τον χώρο της υγείας όσο και της εκπαίδευσης διατράνωσε την αντίθεση του στο νέο νομοσχέδιο εργασίας που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Από τον χώρο της Υγείας, το ΣΕΣΝΟΧ με εκπρόσωπο τον Γ. Λαμπαδοχυτό στέκεται δίπλα σε εργαζομένους που όπως δήλωσε επιφορτίζονται με όλο το βάρος της υγειονομικής κρίσης. Αιτία αποτελεί για τον ίδιο η υποστελέχωση του Νοσοκομείου που δεδομένου της λειτουργίας των νέων τριών εμβολιαστικών γραμμών αναμένεται να δοκιμαστούν οι δυνάμεις και οι αντοχές των υγειονομικών.

Πρόβλημα δημιουργείται παράλληλα και για τους ασθενείς που δεν πάσχουν από covid-19 καθώς δεν έχουν σύμφωνα με τον ίδιο τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από τα εξωτερικά ιατρεία.

Από το χώρο της εκπαίδευσης παρούσα ήταν και η ΕΛΜΕ την οποία εκπροσωπεί ο Σ. Σταυρινούδης ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την συμπαράσταση σε όλους τους εργαζομένους που θα αγωνιστούν για να διατηρηθεί το 8ωρό εργασίας.

«Είναι ημέρα ορόσημο, δεν είναι ημέρα γιορτής, είναι ημέρα αγώνων» ανέφερε ο κ. Σταυρινούδης.

«Η Κυβέρνηση γυρνά τα ρολόγια στον χώρο εργασίας 100 χρόνια πίσω» -Α.Μιχαηλίδης

Την συμπαράσταση προς τους εργαζομένους έδειξε και ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου καθώς τόσο ο Βουλευτής Χίου, Α. Μιχαηλίδης όσο και η συντονίστρια του Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μιχαλοπούλου επεσήμαναν την σημασία διατήρησης του 8ώρου και την κατάργηση της φθηνής και ελαστικής εργασίας.

«Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγουν στους δρόμους και να το φωνάξουν  ώστε το αντεργατικό νομοσχέδιο να μην περάσει. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε να το καταψηφίσουμε» δήλωσε η κα. Μιχαλοπούλου.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Μ. Σκούφαλος ο οποίος εγγυήθηκε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και όπως δήλωσε «τα όνειρα μας θα γίνουν οι εφιάλτες τους».

Μεταξύ άλλων δεν πέρασε ασχολίαστη η χθεσινή δυσάρεστη είδηση με τον μετανάστη που βρέθηκε νεκρός με δαγκωματιές τρωκτικών:

«Στη Χίο σημαδεύεται με έναν τίτλο «Άνθρωποι και ποντίκια». Μέσα στο κολαστήριο της ΒΙ.ΑΛ. βρέθηκε νεκρός ένας Σομαλός παρίας της κοινωνίας του 21ου αιώνα».

Την συμπαράσταση του προς όλους τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως υπηκοότητας εξέφρασε ο κ. Σκούφαλος.

Στο σημείο βρέθηκε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, η κομματική οργάνωση Χίου του ΚΚΕ αλλά και η Ταξική Ενότητα Οικοδόμων.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πορεία η οποία ολοκληρώθηκε με κατάθεση λουλουδιών στο «Ηρώο πεσόντων».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ