Πολιτική

15/12/18 22:16

τελ. ενημ.: 15/12/18 22:18

Ν. Μηταράκης: «Να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Σημαίας προσελκύοντας πλοία στο ελληνικό νηολόγιο»

Ο βουλευτής Χίου και Αν. Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ν. Μηταράκης, μίλησε στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, θίγοντας ποικίλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, δεν δίστασε να τονίσει τα λάθη που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις 4 κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο κ. Μηταράκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε, «όπως το 2012 κληθήκαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια εντός Ευρώ, έτσι και το 2019 θα κληθούμε να επανορθώσουμε τη ζημιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να οδηγήσουμε τη χώρα στη δημιουργία, μακριά από την παραίτηση και τη μιζέρια. Δυστυχώς ο λαϊκισμός επικράτησε το 2015 όταν η χώρα ήταν έτοιμη να ξεπεράσει την κρίση. Και όταν η Ευρωζώνη, το 2017 πανηγύριζε για τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της δεκαετίας, εμείς ζούσαμε τον «μύθο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

«Χρειαζόμαστε ένα ασφαλιστικό που θα απαντά στην πιο επικίνδυνη πρόκληση: το δημογραφικό. Φτιάχνουμε πραγματικό δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους. Αποκαθιστούμε την ανταποδοτικότητα στη σχέση εισφορών/ παροχών για την κύρια σύνταξη. Για την επαγγελματική σύνταξη, το δεύτερο πυλώνα, ας ρωτήσουμε τα παιδιά μας και ας αναρωτηθούμε εμείς οι ίδιοι. Θα θέλαμε να επιλέγουμε τον πάροχο της σύνταξής μας; Θα θέλαμε να επιλέγουμε την ηλικία συνταξιοδότησής; Θα θέλαμε να ξέρουμε ότι προστατεύονται οι επικουρικές των σημερινών συνταξιούχων; Θα προτιμούσαμε καλές αποδόσεις για τις αποταμιεύσεις μας; Θα θέλαμε διαβεβαίωση ότι το κράτος ελέγχει και εποπτεύει το σύστημα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τις συντάξεις μας; Πιστεύω πως η απάντηση σε αυτά είναι θετική», ανέφερε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ν. Μηταράκης δεν ξέχασε να τονίσει τη σημαντικότητα της ναυτιλίας και της νησιωτικότητας, που δίχως αυτές η Ελλάδα θα ήταν φτωχότερη, αφού η προίκα της είναι η ναυτιλία και είναι αυτή που τη βοήθησε να εισαχθεί στην, τότε, ΕΟΚ. Αναφορικά με το θέμα της ναυτιλίας είπε, «να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Σημαίας, να προσελκύσουμε πλοία στο ελληνικό νηολόγιο, να εκπαιδεύσουμε νέα και ικανά στελέχη για τη στεριά και τη θάλασσα. Εθνικός στόχος πρέπει να είναι η στήριξη της νησιωτικότητας. Να διατηρηθεί και να αυξηθεί ο πληθυσμός σε κάθε νησί. Μέσω φορολογικών κινήτρων, υποδομών, θέσεων εργασίας, υπηρεσιών υγείας και παιδείας, νέων τεχνολογιών. Η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το μέλλον της χώρας. Είναι καθήκον μας να μπούμε στις μάχες ενωμένοι και να τις κερδίσουμε».

Δείτε επίσης