«Όχι» στην πρόταση του Νότη Μηταράκη για τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «αδειάζοντας» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Μηταράκης πρότεινε τη σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία. Ωστόσο, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα προωθούσε για έγκριση, για τη δημιουργία Έφιππης Αστυνομίας, για τουριστικούς και τελετουργικούς λόγους στο κέντρο της Αθήνας. Η έφιππη αστυνομία, σύμφωνα με το σχέδιό του, θα λειτουργούσε από τις αρχές του 2024 και θα αποτελούνταν από 6-8 έφιππους αστυνομικούς, με παρουσία στο τουριστικό κέντρο, ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.
Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.