6.11.2023 15:49

Μηταράκης: Θέμα δικαιοσύνης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Για την σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του κόμματος, Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα συμμετέχοντας στο πολιτικό πάνελ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN TV μαζί με τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μπιάγκης και τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να συνεχίσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδο πέρα της Ευρωζώνης. Κατάφερε να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στα δύσκολα χρόνια και της πανδημίας και του πληθωρισμού, να φέρει την ανεργία στο 10%. Από εκεί και πέρα μειώσαμε φόρους. Έχουμε μειώσει πάρα πολλούς φόρους και φορολογικούς συντελεστές, αλλά υπάρχουν και οι ακρότητες».

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και τα αποτελέσματα από το 2019 έως σήμερα είναι ξεκάθαρα. Όπως είπε δε είναι κυρίως θέμα δικαιοσύνης για την οικονομική διαχείριση της χώρας και το κοινωνικό σύνολο.

Ερωτώμενος ο κ. Μηταράκης για τις δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα για τον Κώστα Σημίτη και την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου και τη συμμετοχή του Προέδρου του κόμματος και των μελών σε αυτές, απάντησε ότι «είναι πολύ θετικό που ο Πρόεδρος του κόμματος θα πάει και σε αυτή και στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη που ήταν ένας σημαντικός Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού».

Ενώ, σε ερώτηση που τέθηκε αναφορικά με την συμπόρευση πολιτικών προσώπων που προέρχονται από παραπλήσιους πολιτικούς χώρους και πλέον ανήκουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, συμπλήρωσε ότι «είναι δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα του πολιτικού χώρου και αυτό φαίνεται και στα εκλογικά αποτελέσματα, και το χώρο του κέντρου, και το χώρο της κεντροδεξιάς και στις παρυφές της κεντροαριστεράς». 

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης απευθυνόμενος στον κ. Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη θέση του αναφορικά με την παραγωγή τοξικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «αυτό λέγεται πλέον και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο με ανθρώπους οι οποίοι πληρωνόντουσαν για να αυξήσουν την τοξικότητα, που όπως είπατε υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και εμείς έχουμε δεχτεί τεράστιες προσωπικές επιθέσεις, και οι οικογένειές μας, πλέον αυτό είχε γίνει μία κανονικότητα στα μέσα, αλλά φαίνεται όμως ότι ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ