9.1.2022 19:45

Μετωπική Μηταράκη- Καμίνη για τη νέα δομή

Σε κόντρα μεταξύ του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και του Βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Καμίνη, μετατράπηκαν οι δηλώσεις του τελευταίου, με αφορμή τη δημιουργία δομής στο Θόλος.

Σε απάντηση των δηλώσεων Καμίνης το γραφείο του Νότη Μητατάκη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει:

«Ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, κ. Γιώργος Καμίνης, στην προσπάθειά να ειναι αρεστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του ουσιαστικά ζητά να επαναλάβει η χώρα την πολιτική ανοικτών συνόρων και να γεμίσουν και τα αστικά κέντρα πάλι, όπως έγινε επί Δημαρχίας του.

Αλλά και τα νησιά μας, όπως έγινε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, η πολιτική που εφαρμόζει με επιτυχία η Κυβέρνηση, έχει μειώσει δραστικά τις ροές και έχει αποσυμφόρησει τα νησιά μας.

Οι κλειστές ελεγχόμενες δομές έχουν ήδη παραγάγει θετικό αποτύπωμα σε Σάμο, Κώ και Λέρο.

Ήδη, οι Χιώτες βλέπουν στην πράξη σήμερα το χαμηλότερο αριθμό διαμενόντων και ροών από το 2015.

Απλώς, κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους δεν θέλουν να πετύχει την θωράκιση της Χίου η Κυβέρνηση».

Στον αντίποδα ο Γιώργος Καμίνης εξέδωσε νεότερη ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον Νότη Μηταράκη για μισές αλήθειες.

«Μιλώντας σήμερα στη Χίο, κάλεσα τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή στο θέμα της πιθανής δομής υποδοχής και ταυτοποίησης στη Χίο. Μια νέα αρχή που θεωρούσα και θεωρώ αυτονόητη, μετά την αυθόρμητη και άμεση αντίδραση του χιακού λαού, που συγκεντρώθηκε στο λιμάνι των Μεστών ανήμερα των Θεοφανείων, για να αποτρέψει την αποβίβαση των μηχανημάτων του έργου, απορρίπτοντας έτσι έμπρακτα το σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία μιας φαραωνικής δομής στο Θόλος. Μια νέα αρχή βασισμένη στον διάλογο, τον σεβασμό, την καταλλαγή. 

Ο κ. Μηταράκης λίγο μετά έδειξε το πώς εννοεί αυτή τη νέα σελίδα: με μια ανακοίνωση γεμάτη από προσωπικές επιθέσεις, λογικές ανακολουθίες, μισές αλήθειες αλλά και εξ ολοκλήρου ψέμματα προσπαθεί να θολώσει τα νερά γύρω από το προφανές: σχεδόν κανένας στη Χίο δεν συμφωνεί με το σχέδιό του. Αφού λοιπόν αποφεύγει να το πει στην ανακοίνωσή του, ας του απευθύνω από εδώ το ερώτημα: πώς σκοπεύει να επιβάλει την άποψή του στους Χιώτες; Πάλι με τα ΜΑΤ».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ