3.9.2020 12:28

Μηταράκης: «Όλοι μαζί είχαμε αποφασίσει για δομή στο «18» από το 2017»

Με κοινό δελτίο Τύπου των Κάρμαντζη, Βουρνού, Μηταράκη και Μιχαηλίδη από το 2017, τότε που επιχειρήθηκε η επιβολή δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ στους Ολύμπους, απαντά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στον Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Μέσα από το δελτίο Τύπου, επισημαίνεται ότι υπήρχε κοινή πλεύση όλων των εμπλεκόμενων για δημιουργία στο «18» μίας συνολικής φυλασσόμενης δομής για όλους τους μετανάστες μέσα στην οποία θα δημιουργούταν και προαναχωρησιακό κέντρο.

Αναλυτικά η απάντηση Μηταράκη:

“Τα ψέματα του κ. Μιχαηλίδη δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν ούτε την ιστορία ούτε τη μνήμη των κατοίκων του νησιού μας.

Για αυτό του υπενθυμίζω πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προσπάθησε, τον Ιούνιο του 2017, να κατασκευάσει δια της βίας και με ΜΑΤ, ΠΡΟΚΕΚΑ στο αεροδρόμιο των Ολύμπων -παρά την αντίθεση ΟΛΩΝ. Τότε οι κ.κ. Κάρμαντζης (Αντιπεριφειάρχης), Βουρνούς (Δήμαρχος) και Μηταράκης (Βουλευτής αντιπολίτευσης), μαζί και με εσάς, κ. Μιχαηλίδη, σε κοινή συνάντηση, βγάλαμε την εξής ανακοίνωση:

«Κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου 1ης Ιουλίου (2017) που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου μεταξύ των κ.κ Βουλευτών, Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη Χίου επιβεβαιώθηκαν εκ νέου τα πιο κάτω τα οποία θα τεθούν σε συνάντηση που θα επιδιώξουμε με τα δύο συναρμόδια Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη:

1. Εξακολουθεί και παραμένει κοινή γραμμή πλεύσης και απόψης η δημιουργία στο “18” μιας και μόνης συνολικής φυλασσόμενης δομής για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες μέσα στην οποία θα δημιουργηθεί ΠΡΟΚΕΚΑ για τους προοριζόμενους να επιστρέφουν.

2. Στη νέα δομή που θα πρέπει να σχεδιαστεί ολοκληρωμένα θα μεταφέρονται σταδιακά οι υπάρχουσες δομές Σούδας ΒΙΑΛ κλπ.

3. Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη που έχει διατυπωθεί για δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στους Ολύμπους.»

Χάρη στην συνεργασίας μας, προτείναμε ρεαλιστική λύση σε ένα πρόβλημα –για το οποίο εμφανώς ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ– και αποτρέψαμε την δημιουργία του κέντρου στα Μαστιχοχώρια.

Παρά την συμφωνία όλων μας, εσείς αποτύχατε στην δημιουργία του κέντρου στο “18” και έτσι αφήσατε ανοικτή την ΒΙΑΛ, μέχρι και σήμερα.

Και όταν ήρθαμε εμείς να εφαρμόσουμε την κοινά συμπεφωνημένη λύση, εσείς καταφύγατε στην φτηνή αντιπολίτευση και ξεπέσατε στο ύφος της σημερινή σας ανακοίνωσης".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ