Πολιτική

6/2/19 18:01

τελ. ενημ.: 6/2/19 20:19

Με τον Donald Trump για πρωινό ο Νότης Μηταράκης

Με επαφές σε Γερουσία και Κογκρέσο, συνεχίζεται το ταξίδι του κ. Νότη Μηταράκη.

Την Τετάρτη, ο κ. Μηταράκης ήταν ομιλητής στην Αμερικανική Γερουσία με θέμα τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Επισκέφθηκε το State Department, όπου είχε συναντήσεις με το Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ντάνιελ Σμθ και την Διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης κα.Yuri Kim. Στη συνέχεια, συναντήθηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα με τον κ.Patrizio Pagano, Διευθυντή αρμόδιο για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν η οικονομία και οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και το μεταναστευτικό.

Κεντρικό σημείο της επίσκεψής του κ. Μηταράκη, είναι η παρουσία του την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο National Prayer Breakfast, ως προσκεκλημένος του Αμερικανικού Κογκρέσου. Το National Prayer Breakfast οργανώνεται κάθε χρόνο από το 1952 και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση συνάντησης πολιτικών και οικονομικών παραγόντων. Την εκδήλωση τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Δείτε επίσης