25.10.2021 13:41

«Λυπάμαι για όσους διαφωνούν αλλά υπάρχει μόνο το Θόλος» (BINTEO)

Αδιάλλακτος, αποκομμένος από την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ταμπουρωμένος πίσω από την κυβερνητική θέση ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου

Ταμπουρωμένος πίσω από την κυβερνητική θέση για το μεταναστευτικό αλλά και αποκομμένος από το κοινό αίσθημα της Χίου για τη δημιουργία της νέας υπερδομής στο Θόλος, εμφανίστηκε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου Λευτέρης Μπλάτζιος.

«Κανείς δεν θέλησε να διασπάσει την ενότητα»

Χωρίς τη συμμετοχή άλλων μελών της νέας ΝΟΔΕ Χίου, ο κ. Μπλάτζιος δεν φάνηκε να προβληματίζεται για το γεγονός ότι ακόμα και κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. στη Χίο, γύρισαν την πλάτη στις εσωκομματικές διεργασίες του κυβερνώντος κόμματος, αποδίδοντας μάλιστα την έλλειψη ενδιαφέροντος, στο γεγονός ότι, κανένας δεν θέλησε να διασπάσει την ενότητα του κόμματος κι εξ αυτού του λόγου δεν υπήρξαν πολλές συμμετοχές για το ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Μπλάτζιος δήλωσε ότι στόχος της ΝΟΔΕ Χίου θα είναι να μεταφέρει στην κυβέρνηση την άποψη της τοπικής κοινωνίας αλλά και το αντίστροφο, εξηγώντας ότι βασικό μέλημα της νέας διοίκησης της ΝΟΔΕ είναι η διαβούλευση με την κοινωνία, ειδικά σε μεγάλα ζητήματα που αφορούν το μέλλον του νησιού.

Ολοταχώς για το Θόλος

Η δέσμευση πάντως του κ. Μπλάτζιου, για διαβούλευση και συγκλήσεις με την τοπική κοινωνία, κράτησε για λιγότερο από 2 λεπτά, όταν ερωτήθηκε από τον «π» για τη στάση της ΝΟΔΕ Χίου στο ζήτημα της δημιουργίας υπερδομής στο Θόλος, οπότε και ο νέος πρόεδρος σχολίασε ότι, λυπάται πολύ για τις διαφωνίες των κατοίκων αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από αυτή του Θόλους.

Μάλιστα διαχώρισε τη στάση του από τους προκατόχους του, που παραιτήθηκαν όλοι με αφορμή την τότε επιχείρηση δημιουργίας υπερδομής στο Αίπος, λέγοντας ότι, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και συνεπώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος είτε παρουσίας της Αστυνομίας, είτε αντιδράσεων.

Ο κ. Μπλάντζιος, έχοντας μελετήσει μέχρι κόμματος, τις δηλώσεις του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, επανέλαβε όσα έχει πει ήδη ο Υπουργός, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι η νέα ΝΟΔΕ Χίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσεκτική επιλογή ατόμων του ίδιου του κ. Μηταράκη, που όχι απλά στοιχίζονται με τις θέσεις του αλλά είναι εξαιρετικά πρόθυμοι να τις υπερασπιστούν ακόμα και ενάντια στην ίδια την τοπική κοινωνία.

Τέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα της Χίου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση βγάζει από τη στασιμότητα το νησί, προωθώντας αεροδρόμιο, λιμάνι, φράγμα και δικαστικό μέγαρο ενώ έφθασε στο σημείο να επικροτήσει τη σύνδεση του μειωμένου Φ.Π.Α. όχι απλά με το μεταναστευτικό αλλά με τη δημιουργία νέας δομής.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ