23.12.2021 14:53

ΛΑ.Σ.: Καταστροφική η παράκαμψη Βροντάδου (ΒΙΝΤΕΟ)

«8-10 εκατομμύρια σε ένα δρόμο που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα αντί να λύνει»

Τους λόγους για τους οποίους η ΛΑ.Σ. είναι αντίθετη στην παράκαμψη του Βροντάδου μέσα από το δάσος της Κλειδούς ανέφερε ο Επικεφαλής της Παράταξης ΛΑ.Σ., Μ. Σκούφαλος.

Τόσο το υψηλό κόστος όσο και αρνητικές επιπτώσεις που ενδέχεται για την ΛΑ.Σ. να προκύψουν στο περιβάλλον την καθιστούν σκεπτική σχετικά με την παράκαμψη του Βροντάδου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σκούφαλος ξεκαθάρισε ότι είναι διαφορετική η φιλοσοφία παράκαμψης του Βροντάδου στην κατεύθυνση προς Βόλισσο και διαφορετική η φιλοσοφία επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Μεταξύ άλλων κάλεσε και τη Δημοτική Αρχή «να αναλάβει τις ευθύνες της» όπως δήλωσε ο κ. Σκούφαλος καθώς η στάση της δείχνει «να υπεκφεύγει από το πρόβλημα».

Τέλος κάλεσε τους κατοίκους του Βροντάδου που ζουν στην περιοχή και γνωρίζουν τα προβλήματα να επαγρυπνούν με στόχο την εφαρμογή μιας βέλτιστης λύσης για τους ίδιους.

Παρακάτω η ανακοίνωση της ΛΑ.Σ. Δήμου και Βορείου Αιγαίου:

"Παράκαμψη της καταστροφής του περιαστικού δάσους στην Κλειδού,  είναι ο τίτλος που ταιριάζει  στην πρόταση των μελετητών που παρακολουθήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε στην ενημέρωση της περιφερειακής αρχής.

Μια πρόταση μακριά από το μέτρο του τοπίου, της φύσης , των ανθρώπινων αναγκών , των υπαρκτών προβλημάτων του αστικού ιστού.

5 επιπλέον χιλιόμετρα , κόστος 8-10 εκατομμύρια ευρώ!!!!! Ο Φαραωνισμός στο απόγειο του!!!

Για να κοπεί στη μέση το παλαιό και νέο δάσος της Κλειδούς, κάτω από τον Άγιο Στέφανο και Άγιο Δημήτρη, για να γίνει γέφυρα πάνω στην πηγή της παλιάς Κλειδούς, να γκρεμιστεί η Λιβάδα και οι παρυφές του Αίπους και να βρεθεί ο δρόμος στη δεύτερη στροφή!!!

8-10 εκατομμύρια σε έναν δρόμο που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα αντί να λύνει, την ώρα που ζωτικά ζητήματα για το νησί , απαιτούν άμεσες χρηματοδοτήσεις, όπως αυτά της σχολικής στέγης, της υγείας , της πολιτικής προστασίας  στην αντισεισμική, αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση τονίσαμε μετ΄επιτάσεως , ότι είναι άλλο το πρόβλημα της παράκαμψης του Βροντάδου στην κατεύθυνση προς Βολισσό και άλλο το πρόβλημα της επίλυσης του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος στον αστικό ιστό του Βροντάδου και ειδικά στις περιοχές   Λειβάδια- Αγ. Ισίδωρος-Γιομέλιδο στην κίνηση προς το Αίπος.

Τονίσαμε ξανά ότι για την παράκαμψη του Βροντάδου υπάρχουν ήδη δύο άξονες από δυτικά και ανατολικά αντίστοιχα και μπορούν να δημιουργηθούνδύο ακόμα, με πολύ λιγότερα χρήματα , αφού υφίστανται ήδη χαραγμένοι δρόμοι, , από Θόλος – Κυμιές – Κιβωτός του κόσμου και από Αυγώνυμα-Ανάβατος- 18οχλμ.

Τονίσαμε ότι για το κυκλοφοριακό του Βροντάδου, πρέπει να απαγορευτούν τα βαρέα οχήματα και τουριστικά λεωφορεία σε όλο  τον αστικό του ιστό. Να χρησιμοποιηθούν υφιστάμενοι αγροτικοί δρόμοι σε συνδυασμό με μονοδρομήσεις, που θα παρακάμπτουν τις προβληματικές περιοχές. Να υπάρξει μέριμνα χώρων στάθμευσης κατά μήκος των επίμαχων οδών για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επί των δρόμων που επιτείνουν το πρόβλημα.

Οι προφάσεις που ακούστηκαν περί χαρακτηρισμένων δρόμων , που εμποδίζουν αυτές τις λύσεις , το μόνο που αποδεικνύουν είναι εμμονές στις καταστροφικές λύσεις , γιατί είναι πολλά τα λεφτά , όπως έχουμε επισημάνει. Οι δρόμοι και χαρακτηρίζονται ως προς τις χρήσεις τους και «αποχαρακτηρίζονται» , όταν απαιτούνται αλλαγές.

Εν κατακλείδι, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της,  αντιλαμβανόμενη ότι την αφορά η όλη συζήτηση και να συνεργαστεί με την Περιφερειακή αρχή, ώστε να μην επιλεγούν καταστροφικές λύσεις για τις επόμενες γενιές .

Ταυτόχρονα , η σοβαρότητα του προβλήματος απαιτεί την επαγρύπνηση όλων μας και ειδικά των Βρονταδούσων,  αν δεν θέλουν να παραδώσουν στα παιδιά τους κρανίου τόπο".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ