1.10.2021 10:46

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δικλείδα ασφαλείας η μεγάλη χωρητικότητα των νέων δομών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα στο 2022 νέες δομές σε Χίο και Λέσβο είπε ο Πρωθυπουργός από τη Σάμο

Για μία σημαντική ημέρα για τη Σάμο και το Βαθύ, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο υπό παράδοση ΚΥΤ του Βαθέως, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το νησί στο πλαίσιο του κλεισίματος της παλιάς δομής και λειτουργίας της νέας υπερδομής στην τοποθεσία Ζερβού.

«Σήμερα κλείνουμε τη δομή της ντροπής και εγκαινιάζουμε επίσημα τη νέα δομή που δημιουργήθηκε εκτός αστικού ιστού. Έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα με την απόδοσή της στην τοπική κοινωνία και σε συνεννόηση με την οποία θα καταλήξουμε πως θα την αξιοποιήσουμε», είπε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην πρώτη μεγάλη δομή που δημιουργείται στο Αιγαίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία δομή σύγχρονη και ασφαλή που θα φιλοξενεί προσωρινά κόσμο μέχρι τη διεκπεραίωση της αίτησης ασύλου, σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία εγκατάσταση μόνιμου πληθυσμού στην νησιωτική χώρα.

«Δείτε το ως δικλείδα ασφαλείας…»

Αναφερόμενος στην πραγματικά μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει η νέα δομή ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η δυναμικότητα της νέας δομής, που φθάνει τα 3.000 άτομα θα είναι ουσιαστικά αχρείαστη.

«Δείτε το σαν ασφαλιστική δικλείδα στην απευκταία περίπτωση που τα πράγματα πάρουν άλλη τροπή. Όμως είναι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί καθώς η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει πράξη τη δέσμευσή της για ασφαλή και δίκαιη φύλαξη των συνόρων.

Για κάθε αποτροπή παράνομης εισόδου άλλες τόσες είναι οι περιπτώσεις που το λιμενικό μας σώζει ανθρώπινες ζωές», ανέφερε.

Λίγο πριν το κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι, η εικόνα στα νησιά του ανατολικού αιγαίου δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που παρέλαβε η κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019.

«Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90%. Ουσιαστικά έχουμε συντρίψει τα κυκλώματα των διακινητών», είπε και συμπλήρωσε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στη χρημαροδότηση των δομών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ