24.10.2023 13:50

Κοτσακάς: Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται από τον πρόεδρο

Θέση για τις σφοδρές αναταράξεις που συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις για διαγραφή των Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα πήρε με σημερινή του συνέντευξη ο Αντώνης Κοτσακάς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Περιγράφοντας τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές ο κ. Κοτσάκας επεσήμανε πως «η Επιτροπή Δεοντολογίας απολογείται μόνο στο Συνέδριο» και προσέθεσε ότι «αν πρόκειται να επιβληθεί αυστηρή ποινή, γνωμοδοτεί το όργανο στο οποίο ανήκει ο καταγγελόμενος/η».

Παράλληλα, διαμήνυσε μιλώντας στο ACTION πως η κρίση του προέδρου του κόμματος πως κάποιος είναι εκτός της γραμμής είναι αξιολογική και δεν δεσμεύει κανέναν. «Αυτή τη στιγμή οι διαγραφές δεσμεύουν μόνο τον πρόεδρο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ