17.9.2018 13:19

Κίνημα Αλλαγής Χίου: «Να μπει τέλος στην κόλαση των νησιών»

Στη διαπίστωση ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κάθε άλλο παρά σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προχωρά το Κίνημα Αλλαγής Χίου με αφορμή τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ για τις συνθήκες διαμονή στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝ.ΑΛ. Χίου αναφέρει:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί στο αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αν. Αιγαίου.  Δεν το ζητά μόνο το Κίνημα Αλλαγής. Το ζητούν πλέον όλοι. Κάτοικοι, αυτοδιοίκηση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη στο Euronews, συνέχισε τις κυνικές του διαπιστώσεις.  Παρομοίασε τη Μόρια με πολυτελές ξενοδοχείο που φιλοξενεί παραπάνω ανθρώπους από τη δυναμικότητά του. Iσχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση "σέβεται πλήρως τη διεθνή νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των ανθρώπων".  Με κομπασμό επανέλαβε το διχαστικό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση του "δεν πνίγει ανθρώπους στο Αιγαίο".  Μετά από 1.400 πνιγμένους κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν "έπνιξε ανθρώπους στο Αιγαίο". Η μνήμη των νεκρών απαιτεί σεβασμό. Όχι μικροκομματικά παιχνίδια.

Η απάντηση στον πρωθυπουργό ήρθε από τις νέες εικόνες ντροπής που παρουσίασε το κανάλι Al Jazeera.

Το να ζουν άνθρωποι σε τέτοιες εξευτελιστικές συνθήκες δεν είναι σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το να κινδυνεύει η υγεία (και η ψυχική) παιδιών και ενηλίκων δεν είναι σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το να οδηγούνται άνθρωποι στην αυτοκτονία δεν είναι σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Το να βιάζονται γυναίκες και παιδιά δεν είναι σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για ότι συμβαίνει στη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του Αν. Αιγαίου αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του.

Θα μείνει στην ιστορία γι αυτό.

Έστω και τώρα ας αναλάβει τις ευθύνες του. Να βάλει ένα τέρμα στην κόλαση που ζουν τα νησιά.

Όχι για να σωθεί η «διεθνής εικόνα της χώρας» αλλά για να σώσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ