8.2.2021 13:29

ΚΙΝΑΛ Χίου: «Για πρώτη φορά συνδέεται ο νησιωτικός ΦΠΑ με τη συμφόρηση-αποσυμφόρηση»

Με τις προ ολίγων ημερών δηλώσεις που προβλήθηκαν από τοπικά ΜΜΕ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κύριος Νότης Μηταράκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, φαίνεται ότι απορρίπτουν την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για το νησιωτικό ΦΠΑ. 

Αυτό δεν μας αιφνιδίασε. Άλλωστε ήταν κάτι αναμενόμενο. Μας ξάφνιασε όμως η αιτιολογία που έδωσε ο κ. Υπουργός. 

Αρχικά τόνισε ότι η ευθυγράμμιση όλων των ΦΠΑ είναι μέρος συμφωνίας με τους θεσμούς. 

Και όντως ήταν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους θεσμούς αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε κ. Υπουργέ ότι οι κοινοτικές οδηγίες επιτρέπουν καθιέρωση χαμηλότερου ΦΠΑ και τις εφαρμόζουν σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ!

Επομένως είναι στο χέρι της στην ελληνικής κυβέρνησης να τροποποιήσει το ΦΠΑ όπως εκείνη θεωρεί σωστό, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο πρόεδρος της Κομισιόν στο παρελθόν (δηλώσεις Μοσκοβισι). 

Η συνέχεια όμως του σκεπτικού του κ. Μηταράκη μας προκαλεί πραγματικά θυμό! Μας πληροφορεί λοιπόν ότι θα "επανέλθει" (λες και κάποτε ήταν και η ΝΔ μας το χάριζε) ο ΦΠΑ στο 24% επειδή έχει γίνει "αποσυμφόρηση". Έτσι με μια δήλωση των 49 δευτερολέπτων για πρώτη φορά συνδέεται ο νησιωτικός ΦΠΑ όχι πια με το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά συγκεκριμένα με την "συμφόρηση-αποσυμφόρηση". Έτσι σε μια λογική δίκοπο μαχαίρι και με μια μικρή δόση εκβιαστικού διλήμματος, κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση της ΝΔ καταργούν μια και καλή τον νησιωτικό ΦΠΑ. 

Τέτοια λογική και νοοτροπία δεν θα περάσει. Ως Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίζουμε να καταθέτουμε προτάσεις προς την ανάπτυξη των νησιών μας. Εσείς κ. Υπουργέ συνεχίστε να επιθυμείτε νέες δομές. « Ο καθείς και τα όπλα του».. Η ιστορία θα κρίνει…

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ