23.4.2021 10:05

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης να επιλέξουν την περιοχή του Θόλους για τη νέα υπερδομή - κολαστήριο των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι στο βαθμό των δικών της δυνατοτήτων και ευθυνών δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμιά νέα δομή πάνω στο νησί, κλειστή ή ανοικτή μικρή ή μεγάλη. Είμαστε ενάντια στις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων, των κατοίκων του νησιού μας και του Βορείου Αιγαίου και στις πολιτικές θέλουν τα νησιά μας να τα μετατρέψουν σε φυλακές της Ε.Ε. Ονειρεύονται τους πρόσφυγες φυλακισμένους, εξαθλιωμένους και σε συνθήκες απάνθρωπες. 

Όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα κατά αυτών των πολιτικών, κατά της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, κατά της πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου». Ο στόχος είναι ένα!!!!. Είμαστε απέναντι στις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που μοιράζουν χώρες κα λαούς, γκριζάρουν το Αιγαίο, προωθούν τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα σε βάρος των νησιών μας. Μπορούμε να νικήσουμε. Το έχουμε ήδη αποδείξει. Ο αγώνας των Χιωτών και των υπόλοιπων νησιωτών με τους μαζικούς φορείς τους, δείχνει το δρόμο της συνέχειας των κινητοποιήσεων.

Όλες οι μεθοδεύσεις του Υπουργού Μετανάστευσης δεν μας θολώνουν την πραγματική εικόνα που μαζί με την κυβέρνηση και την ΕΕ, συνεχίζουν δυστυχώς τα σχέδιά τους ενάντια στη δική μας βούληση, γνωρίζοντας ότι δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, αφού γκριζάρουν επίσημα τα νησιά και το νησί μας.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

• Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος,ούτε πουθενά, να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.

• Κλείσιμο των hot spots.

• Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας. 

• Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. 

• Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά! Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.) 

• Διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και για όσους περνούν στην ελληνική επικράτεια να γίνεται στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού.

 

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης, τους εργαζόμενους να μετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και των κατοίκων  της Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρδαμύλων και Βροντάδου 

το Σάββατο 24/4/2021.

Προσυγκέντρωση στις 10:30 π.μ. κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλων για να ενωθούμε με την ανθρώπινη αλυσίδα που θα δημιουργήσουμε στο πεζοδρόμιο που περιβάλλει το Λιμάνι της Χίου στις 11.30 το μεσημέρι.

Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά!

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ