18.8.2020 7:45

«Ικανοποίησαν τον δυσαρεστημένο πολιτευτή της Ν.Δ.»

Παρέμβαση της τοπικής ΔΑΚΕ στον ορισμό διευθυντών εκπαίδευσης καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής

Ολοκληρώθηκε, αισίως, η παλιννόρθωση του παρακράτους της  παλαιοκομματικής Δεξιάς, στην χώρα μας, με την επιλογή των νέων διευθυντών εκπαίδευσης.

Σε μία εποχή, όπου όλα τα κράτη στον κόσμο αναδιοργανώνουν και εκσυγχρονίζουν το εκπαιδευτικό σύστημά τους, για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν καλή διαχειρίστρια του κομμματικού παρακράτους, με αδιαφανείς  εξπρές διαδικασίες, ικανοποίησε τους δυσαρεστημένους κομματάρχες της, ξηλώνοντας, κατά περίπτωση, επιτυχημένους και επιτυχημένες, κατά γενική ομολογία διευθυντές και διευθύντριες.

Οι λόγοι για τους οποίους αντικαταστάθηκε στα καθήκοντά της η μέχρι τώρα διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου είναι καθαρά πολιτικοί, όχι μόνο, γιατί έπρεπε να ικανοποιηθεί δυσαρεστημένος πολιτευτής της ΝΔ, αλλά, κυρίως, διότι η διευθύντρια δευτεροβάθμιας Χίου  δεν είναι αρεστή  στο κυβερνών κόμμα και, προπάντων στα στελέχη της τοπικής ΔΑΚΕ.  Στην Ελλάδα της δεύτερης δεκαετίας του 21 ου αιώνα, ακόμα διώκονται δημόσιοι λειτουργοί για τα πολιτικά φρονήματά τους. 

Ευτυχώς, που στη Χίο δεν υπήρχε και δυσαρεστημένος  δεξιός κομματάρχης δάσκαλος και παρέμεινε στη θέση του ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος εναποθέτει την τήρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Και εν ονόματι της συγκεκριμένης συνταγματικής ρήτρας, καλούμε την Υπουργό Παιδείας να αναρτήσει τα αξιολογικά σημειώματα, τα οποία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κυβερνητικά ελεγχόμενου συμβουλίου επιλογής, συνέταξαν τα μέλη του για κάθε υποψήφιο και υποψήφια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ