24.5.2024 9:18

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. στη Χίο για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού. Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ στη Χίο, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Χαιρετίζουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στην Χίο που με την ψήφο και τη συμμετοχή τους ανέδειξαν την ΠΚΣ 1η δύναμη στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού. 

Η άνοδος σε ψήφους και ποσοστά της ΠΚΣ σε όλα τα τμήματα της Χίου δηλώνει ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την παράταξή της, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της υποβάθμισης των σπουδών και των πτυχίων. 

Οι φοιτητικές εκλογές αποτέλεσαν τη συνέχεια του αγώνα και των φοιτητικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος για ένα σύγχρονο, δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, για να μην κλείσουν οι σχολές μας, για πτυχία με αξία!

Η άνοδος της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» και η καταδίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκφράζει την ανάγκη να δυναμώσουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, που αποδείχθηκαν η δύναμή μας. 

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια νοθείας και αλλοίωσης του αποτελέσματος από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Σε πανικό για την ήττα της προέβη στις γνωστές τραμπούκικες πρακτικές της. Στην ολοκλήρωση της καταμέτρησης μαζί με μπράβους στο Πανεπιστήμιο πήραν τις κάλπες και τα πρακτικά της εφορευτικής από το τμήμα Ναυτιλίας και από το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού και έφυγαν.

Ότι και να κάνουν για να φιμώσουν τη φωνή των φοιτητών, η πλειοψηφία μίλησε! Συνεχίζουμε με νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα, γιατί όπως λέει και το σύνθημα «Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε»!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ