26.3.2019 14:19

Για τη φοροδιαφυγή και τα ευρήματα λιστών μίλησε ο Ν. Μηταράκης στην εκπομπή Check Point

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τα ευρήματα από τις διάφορες λίστες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το ηθικό πλεονέκτημα

Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια της Ελλάδος να αποκαταστήσει ένα σύστημα φορολογικής δικαιοσύνης. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε μία εικόνα ότι μπορούν να εισπραχθούν €3 δισ. από τις διάφορες λίστες, προσπαθώντας να αναδείξει ότι θα κυβερνήσει έχοντας εύκολες λύσεις, που δε θα απαιτούσαν φόρους ή θυσίες από τον Ελληνικό λαό. Και εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε πλήρως, καθώς και μνημόνια έφερε και φόρους επέβαλε και συντάξεις μείωσε και τελικά δεν εισέπραξε παρά ελάχιστα εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι έλεγχοι της λίστας Λαγκάρντ το 2015 παρουσίασαν κάμψη

Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για την επίλυση τόσο σύνθετων φορολογικών υποθέσεων. Βέβαια, το 2014 ξεκίνησαν οι περισσότεροι έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ, γεγονός που δε συνεχίστηκε και το 2015. Πρέπει να προσέχει η φορολογική διοίκηση να μη διαπομπεύουνται αθώοι με τη δημοσίευση των στοιχείων τους, όταν δεν έχουν κάνει κάτι μεμπτό.

Σωστό μέτρο το περιουσιολόγιο

Είναι θετικό να υπάρχει περιουσιολόγιο για όλους τους Έλληνες. Επίσης, βοηθάνε στην αποκάλυψη κεφαλαίων οι διεθνείς συνεργασίες και η ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων μεταξύ των Κυβερνήσεων και των τραπεζών διαφορετικών χωρών.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ