1.5.2020 14:10

Για πρώτη φορά 1,5 μήνας χωρίς μεταναστευτικές ροές στη Χίο

Η αλλαγή πολιτικής από την Κυβέρνηση και ο καθημερινός αγώνας των Λιμενικών αποτρεπτικοί παράγοντες απέναντι στα παιχνίδια της Άγκυρας

Χωρίς αφίξεις από την έναντι πλευρά του Αιγαίου έκλεισε ο Απρίλιος, συμπληρώνοντας για πρώτη φορά από το 2015 μέχρι σήμερα χρονικό διάστημα 1,5 μήνα με μηδενικές αφίξεις.

Συγκεκριμένα, στη Χίο η τελευταία άφιξη σημειώθηκε στις 15 Μαρτίου, άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν μαζικά μαζί με τους νεοεισερχόμενους της 1ης Μαρτίου σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα τόσο η διοίκηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου όσο και οι Λιμενικοί, μόνιμοι και αποσπασμένοι, έδωσαν – και συνεχίζουν να δίνουν- έναν τεράστιο αγώνα μέρα και νύχτα προκειμένου να αποτρέψουν κάθε απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι καθημερινά η Τουρκία επιλέγει να τραβήξει κι άλλο το σχοινί, βοηθώντας με κάθε μέσο και τρόπο μετανάστες και πρόσφυγες, που στοιβάζει σε καταυλισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Τσεσμέ, να περάσουν παράνομα τα σύνορα και να φθάσουν στις ακτές της Χίου.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, έρχεται να προστεθεί η θετική αλλαγή στάσης από την πλευρά της Κυβέρνησης, που εδώ και καιρό – από τα τέλη Φλεβάρη- έχει επιλέξει να απαντήσει με κάθε τρόπο στην τουρκική προκλητικότητα, ρίχνοντας στη μάχη όλες τις δυνάμεις.

Παρά την πτήση drone για τον έλεγχο των κινήσεων της ελληνικής ακτοφυλακής, παρά τη συνεχή παρουσία ακταιωρών και την ακραία προκλητικότητα, αλλά και τη φυσική εξάντληση των λιμενικών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου έχει μέχρι στιγμής αποδείξει ότι διαθέτει και την τεχνογνωσία και τον σχεδιασμό απέναντι σε κάθε είδους ενέργεια της απέναντι πλευράς, που καθημερινά επιχειρεί να εργαλειοποιήσει εξαθλιωμένους ανθρώπους σε βάρος της Ελλάδας.

Υποχρέωση της Κυβέρνησης και των Υπουργείων η έμπρακτη στήριξη του αγώνα των Λιμενικών, πέρα από την ηθική ικανοποίηση και το καθημερινό "ευχαριστώ" των κατοίκων της Χίου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ