21.1.2022 17:42

Ενστάσεις ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Στους προβληματισμούς της ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου που τέθηκαν στο τραπέζι του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου, Γ.Αμπαζής.

Μέτρα προστασίας στην μεταφορά των μαθητών

Με αφορμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η ΛΑ.Σ. καταγγέλλει την μη τήρηση υγειονομικών μέτρων στα μέσα μεταφοράς των μαθητών:

«Είναι τραγικό ότι οι μαθητές μεταφέρονται με δεδομένα προ κοβιντ εποχής όπως π.χ. 4 παιδιά σε ταξί, 8 μαθητές σε βανάκια και το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται στα λεωφορεία».

Έτσι κάλεσε την Περιφερειακή Αρχή να λάβει μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Μόνιμες προσλήψεις θα λύσουν το πρόβλημα υποστελέχωσης

Παρά την πρόσληψη ατόμων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η ΛΑ.Σ. ζητά επιπλέον ενίσχυση του με μόνιμες προσλήψεις καθώς αυτή την περίοδο υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις προσωπικού από τις Περιφερειακές Ενότητας προς άλλες Υπηρεσίες:

«Εμείς θέσαμε στην Περιφερειακή Αρχή την αναγκαιότητα υλοποίησης της Κ.19 δηλαδή του 2019 και του 2020, τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που είχαμε αιτηθεί να υλοποιηθούν».

Μεταξύ άλλων ο κ. Αμπαζής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα βελτίωσης του οδικού δικτύου από το Μυρσινίδη-Μυλιγκά συμπεριλαμβάνοντας και τα Καρδάμυλα. Η υλοποίηση του συγκκεριμένου έργου θα διευκολύνει τους κατοίκους της Συκιάδας, Λαγκάδας, Καρδαμύλων, του Βικιού, των Αμάδων, των Καμπιών και της Σπαρτούντας.

Μοναδική ένσταση της ΛΑ.Σ. παραμένει η συνέχεια του παραπάνω έργου, της Παράκαμψης του Μυλιγκά μέσω Ριμόκασττρου η δημιουργία δρόμου ο οποίος θα καταλήγει στο Αίπος.

Μάλιστα εξήγησε τον λόγο ζητώντας μια εναλλακτική λύση:

« Επειδή θεωρούμε ότι επειδή το έργο θα τραβήξει σε μάκρος δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάθε πρωί οι μαθητές της Συκιάδας και της Λαγκάδας θα πηγαίνουν στο σχολείο μέσω Αίπους».

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της επιχορήγησης Προνοιακών Ιδρυμάτων από το Υπουργείο Υγείας, τα οποία ποσά είναι όπως δήλωσε «ευτελή» καταγγέλλοντας το γεγονός ότι ενισχύεται ο Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας της Μυτιλήνης με μόλις 800 ευρώ το έτος.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ