3.5.2019 13:02

Η θεσμική θωράκιση των εθίμων είναι αναγκαία για την διατήρηση της παράδοσης και τον ασφαλή εορτασμό τους

Ξεκινώντας από τα πρόσφατα γεγονότα στην Καλαμάτα, ο Ν. Μηταράκηςτόνισε πως υπάρχει σοβαρή ανάγκη αναθεώρησης των μέτρων που λαμβάνονται σε τέτοια έθιμα. Εν συνεχεία υπογράμμισε πως ήδη από το 2016, ο ίδιος είχε καταθέσει τροπολογία η οποία ενώ αρχικά είχε γίνει δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή στην Επιτροπή και ενώ ήταν να περάσει από την Ολομέλεια, η Κυβέρνηση την απέσυρε, λέγοντας πως επρόκειτο να φέρει δική της πρόταση. Τελικά τρία χρόνια μετά, η προαναγγελία της Κυβέρνησης πως θα έφερνε μια δική της νέα ρύθμιση, αποδείχτηκε γράμμα κενού περιεχομένου.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν αυτό ήταν αποτέλεσμα της αντίδρασης τοπικών παραγόντων, ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως η τροπολογία δεν αφορούσε μόνο την περιοχή της Χίου, αλλά τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα συνολικά, προκειμένου για κάθε ένα από αυτά να διαμορφωθεί το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα διασφάλιζε τον ασφαλή εορτασμό του κάθε εθίμου, προκειμένου αυτά τα έθιμα να μην χαθούν αλλά να προστατευθούν.

Κλείνοντας μάλιστα ο Ν. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην τεράστια παραγωγή του National Geographic, οι συντελεστές του οποίων βρέθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα στο νησί, προκειμένου να καλύψουν το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σε ένα ντοκιμαντέρ που εστιάζει σε μοναδικά έθιμα ανά τον κόσμο και θα εξασφαλίσει στη Χίο  προβολή σε 80 εκατ. θεατές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ