25.4.2019 13:44

Η ερώτηση του Ν. Μηταράκη έβγαλε από τον πάγο το θέμα της καταβολής των ενισχύσεων για τη χυμοποίηση

Δήλωση έκανε ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τη δημοσίευση της ΚΥΑ, βάσει της οποίας ορίστηκε το ύψος της ενίσχυσης ανά εκτάριο για τα πορτοκάλια τα οποία οδηγήθηκαν προς χυμοποίηση κατά το έτος 2018:

«Είναι θετικό το ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να κινηθεί στο θέμα της καταβολής των ενισχύσεων για τα πορτοκάλια χυμοποίησης, μετά την ερώτηση που υπέβαλα για το θέμα στις 12.04.2019. Παρότι η έκδοση της ΚΥΑ (ΑΠ 735/86789/18.4.2019, ΑΔΑ 609Ε4653ΠΓ-Ι49) που ορίζει το ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν οι παραγωγοί είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, η ουσία της ερώτησής μου προς τον αρμόδιο Υπουργό παραμένει: Περιμένουμε να δούμε και τα ποσά να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων, άμεσα. Η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής είναι στις βασικές μας προτεραιότητες. Η έγκαιρη καταβολή των δικαιούμενων ενισχύσεων στους παραγωγούς είναι βασική πτυχή αυτής της στήριξης».   

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ