9.7.2021 12:26

«Η Ε.Μ.Χ. ηγέτιδα στο συνεταιριστικό κίνημα της Ελλάδας»

Με θερμά λόγια για την αλματώδη ανάπτυξη της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αναφέρθηκε στο πλαίσιο παρουσίας του στο εργοστάσιο παραγωγής της Ένωσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός.

Σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών «πρότυπο» για το νέο συνεταιριστικό κίνημα, σημειώνοντας ότι η μαστίχα είναι ένα προϊόν που έχει πολλές δυνατότητες που αξίζει να στηριχτούν από την πολιτεία.

«Στήριξη στους νέους αγρότες»

Ο κ. Λιβανός απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, επεσήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει επιπλέον κίνητρα στους νέους αγρότες, σημειώνοντας ότι αποτελεί πεποίθηση της Κυβέρνησης ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας θα έρθει μέσα από τους νέους που θα εμπλακούν ενεργά με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι, αυξάνεται η επιχορήγηση των νέων αγροτών από τις 15.000 στις 40.000 ευρώ ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών λέγοντας ότι τελικά εντάχθηκαν, μετά από αρκετό κόπο, στο ταμείο ανάκαμψης.

Τέλος αναφέρθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα, αυτό των εργατών γης, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση δημιούργησε ένα συνολικό πλαίσιο για τους εργάτες γης ενώ σε συνεργασία με το Υπ. Μετανάστευσης και τον Ν. Μηταράκη, δημιουργήθηκαν πιλοτικά προγράμματα για εκπαίδευση εργατών γης από το εξωτερικό.

«Παράγοντας ανάπτυξης η Ε.Μ.Χ.»

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του Ν. Μηταράκη που χαρακτήρισε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών παράγοντα ανάπτυξης για τη Χίο και αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν με τη διοίκηση της Ένωσης, όπως η στήριξη της νέας μονάδας πρωτοβάθμιας επεξεργασίας, η φορολόγηση των αγροτών, η ανασχίνωση και η ανακατανομή των επιχορηγήσεων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ