11.10.2021 14:29

Βροντερό «όχι» από την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση της Κεραμέως

ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΛΜΕ Χίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Την αντίθεση τους στην  αξιολόγηση που επιδιώκει να περάσει η Κυβέρνηση διατράνωσαν με την έμπρακτη και δυναμική παρουσία τους οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στη Χίο με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία να ξεπερνά το 70%.

Στη συγκέντρωση, ομιλίες και κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς απηύθυναν σύλλογοι, σωματεία και φορείς με στόχο να μην περάσει η «αντεκπαιδευτική» όπως τόνισαν αξιολόγηση. Αναφερόμενη στο σκοπό της συγκέντρωσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Α. Σκούφαλου τόνισε την σημασία της σημερινής κινητοποίησης αλλά και τη διεκδίκηση ενός δημόσιο σχολείου για όλα τα παιδιά:

«Αξιοπρέπεια για εμάς είναι να δουλεύουμε σε ένα σχολείο ισότιμο για όλα τα παιδιά και όχι σε ένα σχολείο που θα εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες…».

Παρούσα ήταν και η ΑΔΕΔΥ με τον Γενικό Γραμματέα, Π. Νικήτα να ζητά από όλους τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μια ισότιμη παιδεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΛΜΕ, Σ. Σταυρινούδη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην σημερινή απεργία-αποχή ξεπέρασε το ποσοστό του 80%.

"Ναι" στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας όχι στην κατηγοριοποίηση

Κάθετα αντίθετη παραμένει η ΕΛΜΕ Χίου στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων:

«Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας ως συλλογική εσωτερική διεργασία που ανατροφοδοτεί αλλά δεν δεχόμαστε να κατηγοριοποιηθούν οι σχολικές μονάδες γεγονός που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων» δήλωσε ο κ. Σταυρινούδης.

Ο μόνος ισχυρός αγώνας είναι ο ενωτικός

Παράλληλα ο κ. Σταυρινούδης ανέφερε ότι από την Παρασκευή υπάρχει αίτημα συγχώνευσης τμημάτων των 28 μαθητών γεγονός που προβληματίζει την ΕΛΜΕ Χίου:

«Σχολική Μονάδα που έχει 54 μαθητές και είναι τρία τμήματα θέλει να γίνουν δυο των 27. Σχολική μονάδα που έχει 57 μαθητές και τρία τμήματα θέλουν να γίνουν δυο τμήματα. Αυτοί είναι οι τρόποι που θέλει να αναβαθμιστεί η Δημόσια Παιδεία».

Μάλιστα, το παραπάνω αίτημα αφορά αρκετές σχολικές μονάδες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το παρόν έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Βορείου Αιγαίου, Σ. Καμπούρης δηλώνοντας ότι πρόκειται για ένα αγώνα διεκδίκησης για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία:

«Καλούμε και το σύνολο των γονέων να διεκδικήσουμε μαζί ένα δημόσια και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK PAGE ΤΟΥ "Π"

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ