18.10.2018 16:29

ΒΙΝΤΕΟ| Ν. Μηταράκης: "Η κυβέρνηση υπόσχεται διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ, αλλά δεν τη συμπεριλαμβάνει στο Προσχέδιο"

Ο Νότης Μηταράκης, ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για τον Προϋπολογισμό 2019, τοποθετήθηκε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στη συζήτηση για το Προσχέδιο.

Στην ομιλία του, ο κ. Μηταράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει ένα Προϋπολογισμό «σεναρίων» και χειρίζεται τις τύχες της χώρας τυχοδιωκτικά, με σκοπό να εξυπηρετήσει τα μικροπολιτικά της συμφέροντα. Πανηγύριζε πριν έξι μήνες για τα περίφημα «αντίμετρα» και σήμερα τα ξεχνάει τελείως.

Ο Ν. Μηταράκης επανέφερε το θέμα του νησιωτικού ΦΠΑ τονίζοντας ότι και σε αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση λέει ψέματα. Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι ο νησιωτικός ΦΠΑ δεν θα καταργηθεί στα τελευταία 5 νησιά, αλλά κανένα νούμερο δεν έχει συμπεριληφθεί στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση και επανέλαβε τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ.  

Για τις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, είπε ότι η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για μείωση τους είναι παραπλανητική: λόγω αλλαγής της βάσης υπολογισμού, από το 2019 οι επαγγελματίες θα πληρώσουν έτσι και αλλιώς περισσότερα και η εξαγγελία απλώς μετριάζει αυτές τις επιβαρύνσεις.

Τόνισε τέλος ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και θα πάψει πλέον η χώρα να είναι όμηρος των μικροκομματικών της επιδιώξεων. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ