Πολιτική

14/5/18 21:37

τελ. ενημ.: 15/5/18 8:40

ΒΙΝΤΕΟ | Αναπάντητα τα ερωτηματικά για το μέλλον των αποζημιώσεων των Μαστιχοπαραγωγών

Απαισιόδοξος 2 χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών μετά τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

Αναπάντητο παρέμεινε τελικά το ερώτημα για το πότε επιτέλους θα αποζημιωθούν οι δεκάδες Μαστιχοπαραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά του 2012.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, επικράτησε κυρίως η κόντρα μεταξύ του Νότη Μηταράκη και του Υπουργού Β. Αποστόλου με τον πρώτο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι από τα έγγραφα αποδείχθηκε ότι το αίτημα της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διεύρυνση της βάσης υπολογισμού των δικαιούχων, κατατέθηκε μια μέρα μετά την κατάθεση της επερώτησης του βουλευτή.

«Σήμερα δε λάβαμε καμιά απάντηση: ούτε πότε θα υπογραφεί η νέα ΚΥΑ, ούτε πότε θα πληρωθούν επιτέλους οι μαστιχοπαραγωγοί, ούτε τελικά ποιες είναι οι ειδικές ρυθμίσεις που αποκόμισε η κυβέρνηση για τη μαστίχα.

Δυστυχώς, ενώ ο σημερινός Υπουργός, είχε επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τη μαστίχα το 2012-2013 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σήμερα που είναι κυβέρνηση και έχει όλα τα εργαλεία στη διάθεσή του… την ξέχασε», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

«Δεν υπάρχει καμία Κοινή Υπουργική Απόφαση»

Απαισιόδοξος φάνηκε στις δηλώσεις του στον «π» και ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος που μετέφερε την άποψη ότι η πολυαναμενόνη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία υποτίθεται ότι θα υπογράφονταν σε λίγες ημέρες, μάλλον αποτέλεσε κυβερνητική εξαγγελία αλλά… στα λόγια.

Όπως εξήγησε ο κ. Τούμπος αυτή η άποψη προέρχεται από το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο, ο Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου άλλα είχε πει ότι προβλέπονται στο κείμενο της Κ.Υ.Α. και άλλα τελικά ανέφερε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα νέα δεδομένα θα εξεταστούν μέσα στην εβδομάδα οπότε και θα υπάρξουν συναντήσεις με τους ίδιους του πληγέντες και τους τοπικούς συνεταιρισμούς.

 

Γιώργος Τούμπος 4111ce1405.mp3
Αρχείο mp3
Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση