Πολιτική

31/8/20 14:08

τελ. ενημ.: 31/8/20 14:08

Βάζουν μπρος τη μονιμοποίηση της ΒΙ.ΑΛ.

«Εκκρεμότητα» για κυβέρνηση και Μηταράκη η μετατροπή της σε ελεγχόμενη δομή

Την πρόθεση της κυβέρνησης για μετατροπή της ΒΙ.ΑΛ. και της Μόριας σε ελεγχόμενες δομές, αντίστοιχες της Σάμου, επιβεβαιώνει και εμπράκτως ο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο ίδιος μάλιστα είχε προιδεάσει αρκετές ημέρες νωρίτερα κατά την παρουσία του στη Λέσβο, λέγοντας ότι επειδή στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν βρίσκει συνομιλητές, η Κυβέρνηση αντί της δημιουργίας νέων δομών επιλέγει τη μετατροπή των υφιστάμενων Κ.Υ.Τ. σε κλειστές δομές, με την αιτιολογία ότι αυτές δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Η σύσκεψη στο Δημαρχείο

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νότης Μηταράκης, το μεσημέρι της Δευτέρας 31/8 ενημέρωσε τους δημοσιογράφους της Χίου, ότι έχει ζητήσει τη σύγκλιση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την προσεχή Τετάρτη 2/9 με στόχο «να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της κλειστής δομής».

Όπως μάλιστα ανέφερε, αυτή η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες αργότερα μετά τη συνάντησή του με το Τοπικό Συμβούλιο του Χαλκειούς, στο Δημαρχείο του Αγίου Μηνά, εκεί όπου ετέθησαν όλα τα δεδομένα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Προς ώρας πάντως δεν έχει γίνει γνωστό από τον Δήμο Χίου, αν θα αναληφθεί τέτοιου είδους πρωτοβουλία σύγκλισης των επικεφαλής, καθώς και υπό ποιο καθεστώς θα πραγματοποιηθεί αυτή καθώς και αν θα είναι ανοιχτή στο κοινό και στους δημοσιογράφους.

Σχόλια άρθρου: 0