21.7.2021 14:53

«Βαρύς ο πέλεκυς» για τους συνταξιούχους ναυτικούς

Αντίθετοι οι συνταξιούχοι ΠΕΣ-ΝΑΤ, στην υψηλή φορολογία και την εισφορά αλληλεγγύης

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους απόμαχους ναυτικούς η φορολογία που τους έχει επιβληθεί στα αναδρομικά των συντάξεων τους από τον Μάιο του 2015 με Ιούνιο του 2016.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, Σ. Κουμπιάς ανέφερε ότι η φορολόγηση των αναδρομικών θα ξεκινάει από 22% και θα φτάνει τα 42% για το έτος 2015. Επίσης για το έτος 2016 η φορολόγηση κυμανθεί από 22% έως και 46%.

Η παραπάνω εξέλιξη θα οδηγήσει σύμφωνα με τον κ. Κουμπιά σε μια ριζική αλλαγή στην φορολογική κλίμακα των συνταξιούχων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο άδικο μέτρο που αναγκάζει τους συνταξιούχους ναυτικούς με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ να καταβάλλουν την λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης.

Τέλος αντίστοιχης σημασίας κρίνεται και η άμεση διευθέτηση του προβλήματος για τα σωστικά και πυροσβεστικά μέσα των ναυτικών. Σύμφωνα με τον κ. Κουμπιά δεν προβλέπονται για ναυτικούς που έχουν ταξιδέψει εκτός Ελληνικής θάλασσας. Συγκεκριμένα είχε δοθεί παράτασης μέχρι τις 31/09/21 ωστόσο η συγκεκριμένα παράταση αφορούσε μόνο τους ναυτικούς εντός Ελλάδας.

 «Είχαμε διαβάσει ότι για τη Χίο θα ξεκινούσε από Οινούσσες το θέμα των σωστικών και πυροσβεστικών μέσων. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλοί ναυτικοί που δεν μπορούν να μπαρκάρουν» δήλωσε ο κ. Κουμπιάς.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ