12.10.2021 18:58

Απεμπλέκει την Αστυνομία και φωτογραφίζει εμπλοκή της Δικαιοσύνης για το Θόλος ο Νότης Μηταράκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Επέμεινε στο αφήγημα ότι όποιος δεν θέλει τις δομές θέλει τις ροές και είδε παντού αριστερούς, ο Υπ. Μετανάστευσης στην πρώτη του παρέμβαση στο διαδικτυακό podcast του «π».

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατασκευή υπερδομής στο Θόλος παρά τις αντιδράσεις της πλειονότητας των κατοίκων της Χίου, εμφανίστηκε στην πρώτη του παρέμβαση στο διαδικτυακό podscast του «π» ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

«Όχι με Αστυνομία…»

Έχοντας μάθει (;) από τα λάθη του παρελθόντος ο Υπουργός Μετανάστευσης ξεκαθάρισε ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει αστυνομική παρουσία, φωτογραφίζοντας όμως από την άλλη, την ενεργή εμπλοκή της Δικαιοσύνης και πιθανά Εισαγγελέων, απέναντι σε όσους επιχειρήσουν να αντιδράσουν στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

«Σε ένα ευνομούμενο κράτος όποιος έχει μία άδεια κατασκευής μπορεί να πάει στον χώρο να κατασκευάσει. Τον Φλεβάρη του 2020 υπήρχε μία αντίδραση στην παρουσία της Αστυνομίας. Το 2021 δεν θα υπάρχει Αστυνομία άρα δεν θα υπάρχει και αφορμή για να υπάρξει αντίδραση», δήλωσε.

«Δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό υπερδομή…»

Ο κ. Μηταράκης μεταξύ άλλων αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό των νέων δομών ως υπερδομές, λέγοντας ότι η μεγάλη έκταση λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που υπάρξουν αυξημένες ροές από την Τουρκία, αποφεύγοντας όμως συστηματικά να απαντήσει για ποιο λόγο η Κυβέρνηση δεν θεωρεί ως δικλείδα ασφαλείας τη φύλαξη των συνόρων αλλά τη δημιουργία νέων δομών σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές.

«Αντιδρούν μόνο οι αριστεροί και όσοι θέλουν τις ροές»

Τέλος επανέλαβε την ευφάνταστη επιχειρηματολογία ότι όσοι δεν θέλουν τις νέες δομές, ουσιαστικά αποζητούν τις ροές, καταλογίζοντας μάλιστα στις αντιπολιτεύσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σε Χίο και Λέσβο – αλλά και στις Επιτροπές Κατοίκων- ιδιοτελή κίνητρα, λέγοντας ότι, αν επιλυθεί το μεταναστευτικό τότε κάποιοι δεν θα έχουν πολιτική ύπαρξη.

Προσέθεσε δε και την εκτός πραγματικότητας διαπίστωση ότι, ουσιαστικά στα νησιά αντιδρούν μόνο όσοι ανήκουν ιδεολογικά στην αριστερά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ