25.7.2025 18:10

Απαράδεκτες και διαρκείς οι καθυστερήσεις στην αποπεράτωση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου

Ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης, κατέθεσε σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, ζητώντας απαντήσεις για τις συνεχιζόμενες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αποπεράτωση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο καθώς και σαφή χρονοδιαγράμματα για την οριστική παράδοσή του στους Χιώτες πολίτες και τον νομικό κόσμο του νησιού.

Πρόκειται για ένα ακόμα ημιτελές έργο, προϋπολογισμού 6 εκ ευρώ, το οποίο ανατέθηκε στην ανάδοχο εταιρεία «Έπακρον Τεχνική Α.Ε.» τον Μάιο του 2021 με τελική προθεσμία παράδοσης τον Μάιο του 2023. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, δεν διαφαίνεται άμεση ολοκλήρωση του έργου, με τον κυβερνητικό βουλευτή, Νότη Μηταράκη, και τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς να επιδίδονται σε ένα θέατρο παραλόγου περί άμεσης αποπεράτωσής του.

Το ζήτημα ολοκλήρωσης του Δικαστικού Μεγάρου στο νησί έχει τεθεί πολλές φορές από τον Σταύρο Μιχαηλίδη με αποκορύφωμα την προ μίας εβδομάδας επίσκεψή του στο εργοτάξιο που κατέληξε με τη «φυλάκισή» του από πρόσωπο που κατά την δήλωσή του εργάζεται εκεί με προφανή πρόθεση τον εκφοβισμό του Βουλευτή.

Με την ερώτησή του ο βουλευτής ζητά, μεταξύ άλλων, διευκρινίσεις επί του εάν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες από την αναθέτουσα αρχή προς ικανοποίηση των συμφερόντων του Δημοσίου για τις ως άνω καθυστερήσεις ( όπως κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης που έχει καταθέσει η ανάδοχος εταιρεία, αναζήτηση της προβλεπόμενης στη σχετική σύμβαση ανάθεσης ποινικής ρήτρας για κάθε ημέρα υπαίτιας καθυστέρησης, κήρυξη της αναδόχου ως έκπτωτης) καθώς και πληροφορίες επί των έργων που έχει αναλάβει η εν λόγω ανάδοχος εταιρεία από το 2019 μέχρι σήμερα και την εξελικτική τους πορεία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ