19.5.2020 13:48

Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Ανούσια παράσταση Μηταράκη η διακαναλική»

Πολυμέτωπη κριτική του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Νότη Μηταράκη

Σκληρή κριτική στον Νότη Μηταράκη, εξαπολύει μέσα από ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης με αφορμή την διακαναλική συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης.

Ο Βουλευτής καταλήγει χαρακτηρίζοντας τη συνέντευξη ως «κακοσκηνοθετημένη, απέλπιδα και ανούσια παράσταση».

Αναλυτικά ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει:

Αναφορικά με την περιβόητη «διακαναλική» συνέντευξη του κ. Μηταράκη σε τοπικά μέσα τη Δευτέρα 18/5, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής.

Πρώτον, επέλεξε τη συμμετοχή μόνο τριών δημοσιογράφων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ελέγξει το πλαίσιο και να αποφύγει περισσότερες κακοτοπιές.

Δεύτερον, δεν κατάφερε ούτε τώρα να ζητήσει μια συγγνώμη από τους κατοίκους της Χίου (και της Λέσβου) για την επιλογή των ΜΑΤ. Αν νομίζει ότι με μισόλογα, επιμελή μετάθεση της ευθύνης σε άλλους Υπουργούς (ή τους μηχανικούς του Υπουργείου!)και συμψηφισμούς θα διασωθεί στην υπόληψη της ίδιας της εκλογικής του περιφέρειας, πλανάται πλάνηνοικτράν.

Τρίτον, επειδή αναφέρθηκε στη δομή που συζητήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στους Ολύμπους, του υπενθυμίζουμε ότι η σκέψη αυτή αφορούσεαποκλειστικά ΠΡΟΚΕΚΑ το πολύ 200 ατόμων και εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων και την δική μου απόλυτη άρνηση να δεχθώ κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Μηταράκη.

Τέταρτον, ξέχασε να μας προσδιορίσει πότε θα αδειάσει τη ΒΙΑΛ των 5.000 ανθρώπων, όπως έχειρητά και κατ’ επανάληψη υποσχεθεί.

Πέμπτον, η εν γένει αντιμετώπισή του προσφυγικού καταδεικνύει την ασυναρτησία και έλλειψη σχεδιασμού, προσωπική και κυβερνητική. Το φθινόπωρο που οι ροές αυξήθηκαν σχεδίαζαν φαραωνικές δομές των 7.000 στο Αίπος· τώρα που μειώθηκαν (τουλάχιστον εν μέρει λόγω πανδημίας), ο αριθμός κρίνεται υπερβολικός…Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη στροφή 180 μοιρών.

Έβδομον, επί τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση είχε κολλήσει η βελόνα στα έργα που «χαντάκωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ και στις ταχύτατες διαδικασίες που θα ακολουθούσε η ΝΔ. Χθες ο κ. Μηταράκης αφιέρωσε μόνο δυο – μεγαλόστομες, όπως το συνηθίζει – κουβέντες περί αποπεράτωσής των έργων ως το 2023(!) Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επί Υπουργίας του είτε συνεχίζει πιστά αυτά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε αεροδρόμιο) είτε δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα (βλέπε Κόρης Γεφύρι).

Εν κατακλείδι, παρακολουθήσαμε μια ακόμα κακοσκηνοθετημένη, απέλπιδα και ανούσια παράσταση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ