18.5.2018 15:19

Α. Μιχαηλίδης: «Εμβληματική ημέρα για το μέλλον του αεροδρομίου»

Για ιστορική ημέρα που σηματοδοτεί την απαρχή της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου, μακριά από τα «φαραωνικά σχέδια» του παρελθόντος, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπ. Υποδομών, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει:

«Η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου αποτελεί μια εμβληματική ημέρα στην προσπάθεια για την αναβάθμιση μιας κορυφαίας σημασίας υποδομής για την ανάπτυξη του νησιού, του αεροδρομίου της Χίου.

Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε ο κάθε φορέας αναγνωρίζει το ρόλο του και δεσμεύεται για την υλοποίησή του, αποτυπώνεται ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου και αναφέρονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία των μελετητικών εργασιών.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αποτύπωση συγκεκριμένων δεσμεύσεων του κάθε φορέα, ώστε μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και συνεργιών να υλοποιηθεί ένα κεντρικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Εγκαταλείποντας φαραωνικού τύπου  - και γι’ αυτό ανεφάρμοστους, όπως αποδείχτηκε - σχεδιασμούς του παρελθόντος και λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της σημερινής πραγματικότητας, καταγράφεται για πρώτη φόρα μια σοβαρή προσπάθεια για τη συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου.

Από εδώ και πέρα χρειάζεται δέσμευση όλων των φορέων στο κλίμα που προανέφερα και η συστηματική εργασία του καθενός έτσι ώστε να ο στόχος αυτός να γίνει πραγματικότητα.

Σε ό,τι μου αναλογεί, δεσμεύομαι να παρακολουθώ επισταμένως την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και να συνεισφέρω με κάθε δόκιμο τρόπο στην επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ