27.12.2023 17:30

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Χωρίς Υποδομές, Ομελέτα και ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, χωρίς Αυγά...

Διευκρινίζεται ότι: δεν έχω φοιτήσει σε ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, δεν έχω κάνει Μεταπτυχιακό ανάλογο, ωστόσο έχω ταξιδέψει από το 1967 μέχρι το 2007 σε Ευρώπη (Δυτική - Ανατολική - Αγγλία) και ΤΟΥΡΚΙΑ κατά το πλείστο με ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Έχω διαμείνει σε "φυσιολογικά" ξενοδοχεία και στο ΜΟΝΑΚΟ σε φιλική - συγγενική οικογένεια.

Αυτονόητο είναι, ότι: έχω παρακολουθήσει σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις προηγουμένων τεχνικών που έχουν εφαρμοσθεί στα κράτη που περάσαμε με την αείμνηστη σύζυγό μου και ορισμένες φορές οικογενειακές φίλες, όπως την Πίτσα Γεραζούνη κ.α.

Παράλληλα, έχω ταλαιπωρηθεί τα πρώτα χρόνια από Εθνικές Υποδομές (ΔΡΟΜΟΙ) σε εξέλιξη οι οποίες είτε αποπερατώθηκαν (Γέφυρα Ρίο - Αντίριο) ή ξεκίνησαν αργότερα Εθνική Οδός Αθηνών Πατρών.

Βασικό γνώρισμα των τότε εκτός Ελλάδος Εθνικών Δρόμων οι συνεχόμενες σήραγγες και γέφυρες και ο πλήρης διαχωρισμός των δύο ρευμάτων αντιθέτων κατευθύνσεων με συνέπεια τα μηδενικά ή ελάχιστα μη σοβαρά ατυχήματα υλικών ζημιών.

Εφιαλτική ήτο η οδός Πατρών - Αθηνών το βράδυ 10μ.μ. με 2 το πρωί με τις νταλίκες να σε περιλούζουν με τα ΦΩΤΑ τους...

Καταλάβαμε, ότι Τουρισμός χωρίς Υποδομές (σωστές) δεν γίνεται και από τότε μου καρφώθηκε η ιδέα να παλαίψω με τις όποιες δυνάμεις μου γι' αυτό.

Ξεκίνησα με τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και δέθηκα περισσότερο με τον "Πολίτη" στην σημερινή του Οργάνωση για πολλούς λόγους και συνεχίζω.

Μετά από αρκετά χρόνια έντυπης έκφρασης και ημερίδες, τοπικά θέματα που απασχολούν την Κοινωνία και Αυτοδιοίκηση, έχουν περάσει στο D.N.A. των αναγνωστών πολλοί από τους οποίους εκφράζονται θετικά κατ' ιδίαν και λίγοι εγγράφως.

Θέματα - Προβλήματα, όπως: το Νερό, το Αεροδρόμιο, το Κεντρικό και τα άλλα Λιμάνια, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, οι σωστοί κυκλικοί κόμβοι, τα νέα Παραλιακά Μέτωπα με τις αναταγμένες - ήρεμες ακτές για κολύμβηση και λοιπές χρήσεις, οι δρόμοι αμέσου Επεμβάσεως με διαχωριστικές νησίδες κ.λ.π. ενδεχόμενες νέες Λαϊκές

Παραλίες (πλαζ), αναδείξεις Γεωλογικών και Αρχαιολογικών ιδιαιτεροτήτων όπως ο Κρατήρας του Ηφαιστείου στο Φώκι και Πέτρινα Ποτάμια του ΕΜΠΟΡΙΟΥ στο Φώκι με την αξιοποίηση του Πύργου των Δοτιών, των Πέτρινων Αλωνιών, των Ανεμόμυλων και των αμέτρητων Βιγλών (Φρυκτωριών) είναι λίγα από τα πολλά μαζί με τα αμέτρητα ξωκλήσια και τις ιστορικές εκκλησίες που διαθέτει το νησί, που μπορούν με μικρές επεμβάσεις να αναδειχθούν και να δεθούν με τον περιβάλλοντα χώρα τους. 

Απαιτείται: η Συνεργασία Πολιτών και Φορέων από την οποία θα προκύψει ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Σ' αυτή την προσπάθεια χωρούν ΟΛΟΙ με το Σύλλογο Θιγομένων (ενδιαφερομένων) για το Σχέδιο Πόλεως, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Εξοχικών Κατοικιών, τον Φορέα Τουρισμού, τους Ποδηλάτες Χίου, τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου, τους Φίλους των Πεζών κ.α.

Οι εκδηλώσεις και οι ενέργειες που θα προηγηθούν θα βοηθήσουν Δήμο και Περιφέρεια να αντεπεξέλθουν ΘΕΤΙΚΑ για λογαριασμό της Τοπικής Κοινωνίας και των Επισκεπτών με νέους ευρηματικούς σχεδιασμούς και έργα.

Χαιρετίζεται: ο νέος αναγνώστης κ. Γιώργος Χαλκιάς με πλούσια διαδρομή στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στον Σύλλογο Θιγομένων (ενδιαφερομένων) Πολιτών για το Σχέδιο Πόλεως κ.λ.π.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ