28.6.2023 7:54

Το νερό, ο κ. Τούμπος και οι αριθμοί

Η λειψυδρία στο νησί μας είναι διαπιστωμένη πλέον από όλους.

Παρά το ύψος των βροχοπτώσεων με μέσο όρο τα 570,5 mm, οι λιμνοδεξαμενές και τα φράγματα δεν γέμισαν όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Ορισμένες περιοχές ενδέχεται να έχουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης εάν δεν προσέξουμε.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η έγκαιρη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από την ΔΕΥΑΝΧ για την εξοικονόμηση νερού.

Ο κ. Τούμπος θεώρησε σωστό να παρέμβει, άκομψα όμως, στην διαχείριση του νερού ενημερώνοντας και προτρέποντας Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Δημότες να ασκήσουν ένδικα μέσα με λάθος τρόπο:

  • Από τα 75 φυσικά πρόσωπα που αναγράφονται μέσα στο δικόγραφο και αιτούνται να μην κλείσουν τα υδρόμετρα τους για αρδευτικούς σκοπούς, τα 50 άτομα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ στο όνομα τους.

Παρόλα αυτά προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη χωρίς να έχουν έννομο συμφέρον.

  1. Δυο άτομα, ακόμα, έκαναν ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ότι ουδέποτε υπέγραψαν η συμφώνησαν να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα και τα ονόματα τους αναφέρονται στο δικόγραφο μέσα εν αγνοία και χωρίς την συγκατάθεση τους.
  2. Στο κάλεσμα του ( 23-6-2023 στα γραφεία της ΕΜΧ )προς 32 Προέδρους Αγροτικών Συνεταιρισμών και Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων για να επικυρώσουν τις ενέργειες του, στη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, ανταποκρίθηκαν μόνο 7-8 άτομα. Ευτυχώς που δεν τον άκουσαν οι υπόλοιποι.
  3. Σε μεγάλο χωριό των Νοτιοχώρων, το οποίο έπεισε να προχωρήσει σε ενέργειες κατά της ΔΕΥΑΝΧ, από τα 498 ενεργά υδρόμετρα διακόπτεται η υδροδότηση και ΚΛΕΙΝΟΥΝ τα 202 ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ λόγω χρέους, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝΧ.

Είναι μεγάλο λάθος να εμπλέκεται ο αγαπητός Πρόεδρος κ. Τούμπος σε δύσκολους τομείς που δεν γνωρίζει, όπως είναι το νερό και η διαχείριση του, βάζοντας σε περιπέτειες και ταπεινώνοντας ανθρώπους με δημόσια έγγραφα.

Οι 52 προσφεύγοντες στο Δικαστήριο, θα αναγκαστούν να ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ από την διαδικασία αυτή, με ενυπόγραφη δήλωση τους η με Δικηγόρο.

Κάποιοι πρέπει να τον συμβουλέψουν να ασχοληθεί μόνο με τα του οίκου του τα οποία είναι σπουδαία και αρκετά, αλλά με μεγάλες εκκρεμότητες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ