17.5.2018 9:49

Το made in Chios Σχολείο Τουρισμού απλά θα κόψει λιγότερα εισιτήρια

Για να μην παρεξηγηθώ: κάθε μέρα να είχαμε Σχολείο Τουρισμού στη Χίο μόνο σε καλό θα μας έβγαινε. Χρήσιμη πρωτοβουλία από τους διοργανωτές, μακάρι να έχει συνέχεια.

Δείτε όμως ένα πρόβλημα. Μπαίνεις σε μια τάξη με μαθητές νηπιαγωγείου (οι πρωτοετείς του Τμήματος Τουρισμού) στο ίδιο θρανίο με απόφοιτους Πανεπιστημίου (οι λιγοστές λεγόμενες παλιές καραβάνες του τοπικού τουρισμού). Το μάθημα προς τα πού πρέπει να το κατευθύνεις για να είναι χρήσιμο για όλους;

Το Σχολείο Τουρισμού On Tour Χίος έχω την εντύπωση ότι προσάρμοσε τις εισηγήσεις του λίγο παραπάνω από το επίπεδο του πρωτάρη. Γίνεται νέα αρχή, άλλωστε. Δεν είχε πάρα πολλά να πει στους … μεσόκοπους του δικού μας τουρισμού, όσο κι αν η μερικώς θεατρικοποιημένη του μορφή ήταν πιασάρικη. Να κάνουμε κι άλλα πολλά, ακόμα κι αν χρειαστεί με αντίτιμο. Να διαχωρίσουμε όμως τους μαθητές αναλόγως του επιπέδου για να αφήσει πίσω του αποτελέσματα.

Έχω μια πρόταση. Πρόσεξα ότι το κοινό ενθουσίασε περισσότερο η εισήγηση του Δημοσθένη Μπρούσαλη. Πήρε τα δεδομένα του και τα προσάρμοσε πάνω στο τουριστικό προϊόν Χίος. Αυτό χρειαζόμαστε. Λιγότερη θεωρεία, περισσότερη πρακτική.

Στον τόπο μας αφθονούν οι … αυτοδίδακτοι. Φανταστείτε λοιπόν ένα made in Chios Σχολείο Τουρισμού στο οποίο θα κληθούν να διδάξουν ο Βαγ. Ξύδας πως δένεται η αγροδιατροφή με το τουριστικό προϊόν, η Κική Χατζαντωνάκη πως ταυτίζεις μια τουριστική επιχείρηση με έναν τόπο σαν τα Σπήλια, ο Γιώργος Μισετζής πως παίρνεις εκτός από το πορτοφόλι των επισκεπτών και την καρδιά τους, ο Θωμάς Τσολάκης τι εστί πρακτικός τουρισμός εμπειρίας, η Γιούλη Τελλή πως δεν επηρεάζεται μια τουριστική μονάδα από την γενική τουριστική καταβύθιση. Θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλους στον κατάλογο, δεν θα μας λείψουν οι εισηγήσεις.

Αυτό το made in Chios Σχολείο Τουρισμού δεν θα κόψει φυσικά 300 εισιτήρια. Θα απευθύνεται στην ενδιάμεση ομάδα μεταξύ πρωτάρη και αποφοίτου. Την κρίσιμη ομάδα για να πάει μπροστά ο τουρισμός μας. Ας το δουν οι διοργανωτές. Να εγκαινιάσουν μια αδιάκοπη εποχή εκπαίδευσης στον τουρισμό μας, χωρίς να διστάζουν να αξιοποιήσουν και τα λιγοστά καλά τοπικά παραδείγματα. Μαζί με το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, δεν λέω…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ