9.1.2013 19:10

Τι κάνει η Επιτροπή Τουρισμού απέναντι στην αύξηση τουριστών;

Από τα τέλη του 2012 άρχισαν τα πρώτα μηνύματα για την επικείμενη τουριστική χρονιά του 2013 τα οποία σε ότι αφορούν τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά για την αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Όλα τα μέσα και όλοι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό καταγράφουν μεγάλες αυξήσεις τόσο στις παραδοσιακές αγορές, όσο και στις ανερχόμενες. 1 εκ. και πάνω θα είναι για φέτος οι Ρώσοι τουρίστες, ενώ σύμφωνα με τον ABTA, αυτή τη στιγμή καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων στη βρετανική αγορά για την Ελλάδα της τάξεως του 20%. Μεγάλη έκπληξη (όχι τόσο για τους ειδικούς) η αύξηση των κρατήσεων από τη Γερμανία όπου καταγράφεται μια αύξηση του 8% στις κρατήσεις. Χαρακτηριστικά τα λόγια των υπευθύνων των 2 μεγάλων tour operator στη Γερμανία, TUI και Thomas Cook, οι οποίοι μιλάνε ακόμα και για «αναγέννηση» της Ελλάδας στον τουρισμό.

Στη Χίο; Από ότι φαίνεται από τη μεγάλη πίττα που θα εισπράξουν ακόμα και οι γειτονικοί μας προορισμοί, θα πάρει κι αυτή ένα «ξεροκόμματο». Όπως ξαναγράψαμε ως μόνο θετικό για την επόμενη σεζόν θα πρέπει να αναφέρουμε την επάνοδο της αυστριακής αγοράς η οποία φέτος θα ψηφίσει και πάλι «δαγκωτό» Ελλάδα. Όπως και οι Γερμανοί έτσι κι Αυστριακοί διαπίστωσαν ότι η σχέση τιμής – ποιότητας είναι καλύτερη στην Ελλάδα παρά στην Τουρκία.

Το μεγάλο ερώτημα είναι: Τι έχει κάνει και τι πρόκειται να κάνει η Επιτροπή Τουρισμού καθώς και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς για να κρατηθεί αυτή η πολύ σπουδαία αγορά; Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι που την απαρτίζουν είναι ανίκανοι να αντιληφθούν τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Έχουν περιχαρακωθεί στην αγορά της Τουρκίας χωρίς όμως ποτέ να υπολογίσουν αν τα οφέλη της είναι καλύτερα από τις ευρωπαϊκές χώρες. Ποια είναι η παρουσία μας στις αναδυόμενες αγορές; Μηδενική και όταν αναφέρομαι σε παρουσία προφανώς δεν εννοώ τις εκθέσεις και τις φωτογραφίες με τους ημέτερους… Δυστυχώς η Χίος δεν έχει τουριστική πολιτική, κινείται στον αυτόματο πιλότο και όποιον πάρει ο χάρος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ