23.5.2014 20:07

«Τη Δευτέρα όλη η Ευρώπη να μιλάει για την ψήφο των Ελλήνων»

Ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη για τη χώρα και για τους πολίτες ευελπιστεί να βγει από την κάλπη της Κυριακής το μέλος της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Τέλης Τύμπας, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν ανεξάρτητα από τις επιλογές που έκαναν στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή ακόμα και στις εθνικές.

Ερ.:  Υπάρχει αποτύπωση του αποτελέσματος για τους συνδυασμούς που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Τ.Τ.:   Όπως ξέρετε ήμουν υποψήφιος με τη «Χιακή Συμπολιτεία» και νομίζω ότι η ανακοίνωση που βγήκε με καλύπτει απόλυτα. Ήμουν ένας από τους πολλούς και τις πολλές που συμμετείχαν στη διαμόρφωσή της και θεωρώ ότι το μήνυμα που αποτυπώθηκε από το συνδυασμό μας βρίσκει όλους απόλυτα σύμφωνους. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο Δήμο Χίου και από όσο φαίνεται υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής. 

Ερ.: Την Κυριακή υπάρχει άλλη μια προσέλευση πολιτών στις κάλπες, αυτή τη φορά και για τις ευρωεκλογές. Τι μήνυμα στέλνετε στους ψηφοφόρους;

Τ.Τ.:  Το μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες της Χίου είναι, ανεξάρτητα από τις επιλογές που έκαναν στις δημοτικές ή στις περιφερειακές εκλογές, κάθε επιλογή είναι απόλυτα σεβαστή, αυτή τη φορά έχουμε μπροστά μας μια κρισιμότατη πολιτική μάχη. Από αυτή την πολιτική μάχη θα καθοριστεί το μέλλον της χώρας, ενδεχόμενα για μια γενιά μπορεί και περισσότερο. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανατροπής. Οι άνεργοι, εκείνοι που δεν είναι άνεργοι αλλά προσπαθούν να κρατήσουν ένα μικρό μαγαζί, οι αγρότες που βλέπουν ότι με τις πολιτικές που εφαρμόζονται απειλείται το βιος και η γη τους, ο κόσμος και οι οικογένειες που προσπαθούν να κάνουν ένα κουμάντο για να ζήσουν και να μεγαλώσουν ή να σπουδάσουν τα παιδιά τους, οι μικρές νησιωτικές κοινωνίες, όπως η δική μας, που διαθέτει χωριά που βλέπουν το σχολείο τους από κει που είχε 6 δασκάλους τώρα να έχει 4. Ζητάμε λοιπόν να στείλουν μήνυμα στην Ευρώπη. Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι πλέον πειραματόζωο.
Ελπίζω ότι τη Δευτέρα το πρωί όλη η Ευρώπη θα μιλάει για την ψήφο των Ελλήνων. Έχουν πολύ μεγάλη δύναμη στα χέρια τους και πρέπει να την ασκήσουν. Θα έλεγα και ανεξάρτητα από αυτό που θα επιλέξουν στις βουλευτικές εκλογές. Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα ελληνικό μήνυμα σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Ότι δεν πάει άλλο. Ότι όλοι οι Έλληνες θέλουν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στα ευρωπαϊκά πράγματα και κυρίως μια μεγάλη αλλαγή ως προς την αντιμετώπιση της χώρας.

Ερ.:  Το μήνυμα των εκλογών θα επηρεάσει και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό την επόμενη μέρα;

Τ.Τ.: Ελπίζω να είναι τέτοιο το μήνυμα των εκλογών και τόσο καταλυτικό, που να τεθούν πια στο τραπέζι τα πραγματικά ζητήματα, ώστε να μην πορευθούμε με ψευδαισθήσεις. Γιατί θα συμφωνήσει ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας ότι κινούμαστε με ψευδαισθήσεις. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορώ να σας πω πόσο πάνω μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ, πόσο κάτω η Ν.Δ.. Αυτό δεν έχει σημασία. Θα έλεγα να είναι καταλυτικό το μήνυμα ανατροπής μιας πολιτικής. Πρέπει λοιπόν να μην χαθούν ψήφοι. Να συγκεντρωθούν σε εκείνη την πολιτική δύναμη που κατά τη γνώμη είναι η δύναμη που μπορεί να εκφράσει καλύτερα το δικό μας πρόβλημα ως χώρα. Πρέπει να περάσουμε σε μια εποχή δημιουργίας, ποιοτικής ανάπτυξης, αναβάθμισης του δημόσιου τομέα, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, με την κοινωνία όσο γίνεται ευρύτερα μαζί μας, με ευρύτερες συμμαχίες, ώστε να υπάρξει και μια αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας.

* Ο Τέλης Τύμπας είναι καθηγητής Ιστορίας της Τεχνολογίας στο Παν/μιο Αθηνών, μέλος της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ