9.1.2018 11:02

Θα βρεθούν άλλοι Σκαπινάκηδες;

Έκανε το χρέος του και με το παραπάνω ο Δημ. Σκαπινάκης. Ένας ιδιώτης τα έβαλε με ένα πανίσχυρο σύστημα. Είχε τίποτα να κερδίσει; Θα έχανε κάποια μέτρα χωραφιού. Σιγά τα ωά… Εδώ καταστρέφονται καθημερινά αγροτικές περιουσίες με την Πολιτεία πιο τυφλή από τη Δικαιοσύνη.

Γιατί επέμεινε ο Δημήτρης; Γιατί το χρέος του τον οδήγησε να πολεμήσει με όλα τα διαθέσιμα μέσα για το χωριό του, για τον τόπο του, για το νησί του. Αψήφησε τους κινδύνους, τους εκφοβισμούς του συστήματος εξουσίας. Αν κρίνω από τους εμφανείς, οι αφανείς εκφοβισμοί θα ήταν τεράστιοι. Μα ο Δημήτρης τους άντεξε. Κι ως χθες σήκωσε μόνος του το φορτίο της παρεμπόδισης η ΒΙ.ΑΛ. και το Χαλκειός να μετατραπούν σε ένα αχανές στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. 

Είναι ολοφάνερο ότι το ευρωπαϊκό και ελληνικό σύστημα εξουσίας παίζουν τα ρέστα τους στη ΒΙΑΛ. Έχουν ως στόχο να κάμψουν το ηθικό της Χίου, του μόνου νησιού που προβάλλει πραγματική αντίσταση στην άνευ όρων παράδοση του. Η αντίσταση έχει ρίζες βαθιές. Στους αγώνες των πολιτών, εκείνων που πέτυχαν να κάνουν τις τοπικές εξουσίες να τρομάξουν και να πάρουν πίσω αχαρακτήριστες αποφάσεις τους για το μέλλον του νησιού.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Υπουργοί, Εισαγγελείς, Αστυνόμοι απειλούν ότι θα προχωρήσουν παρά τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Δεν την υπολογίζουν. Θα κάνουν τη ΒΙΑΛ δομή 1.500 θέσεων και μόλις αυτές γεμίσουν 2.000 θέσεων και πάει λέγοντας.

Ο Σκαπινάκης έκανε το χρέος του. Τώρα πια είναι υπόθεση της τοπικής κοινωνίας να προασπίσει τη βούληση της. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ