23.6.2023 10:20

Σύνθημα επανεκλογής κομμουνιστή βουλευτή στο Β. Αιγαίο

Έγινε ένα βήμα, το ΚΚΕ ψηλά, πάμε για τα επόμενα με τόλμη και καρδιά.

Το ΚΚΕ μπορεί να είναι 100% λαϊκή - μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και στη συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων - συμπληρωμάτων τους.

Βρισκόμαστε ξανά μια ανάσα από τις εκλογές, για να στείλουμε το ένα και μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορεί να προκύψει και από την κάλπη του Ιούνη. Κι αυτό είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γιατί όταν οι εκμεταλλευτές σ' αυτή τη χώρα θα νιώθουν ευχαριστημένοι, γιατί από Δευτέρα θα έχουν την αυτοδύναμη κυβέρνηση να τους κάνει τη δουλειά τους, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι ναυτεργάτες, οι μαστιχοπαραγωγοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία θα νιώθουν κι αυτοί ευχαριστημένοι για το ακριβώς αντίθετο. Γιατί απέναντι σ' αυτή την κυβέρνηση θα υπάρχει μια 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση. Κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ.

Υπάρχει η επιλογή της δράσης απέναντι σε ό, τι παγώνει την ψυχή! Βρισκόμαστε και λίγες μέρες μετά από ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που συνεχίζει να μας συγκλονίζει όλους. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει ξανά τις ευθύνες του και λέει καθαρά, κόντρα στη σήψη και τον κυνισμό όλων των «φωνών» του συστήματος υπάρχει η επιλογή της δράσης και του οργανωμένου αγώνα απέναντι σε ό, τι παγώνει την ψυχή.

Κόντρα σε δηλώσεις που προκαλούν αναγούλα, όπως το «πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», θα υπάρχει το ΚΚΕ, που θα λέει: Πως όταν μια μάνα μπαίνει με το παιδί της στα αμπάρια ενός καρυδότσουφλου, πρέπει να γίνουν όσα προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και να σωθεί.

Για το ΚΚΕ το δίλημμα «με τα κέρδη ή με τις ζωές» απαντιέται καθημερινά στον αγώνα για την ανατροπή της αδικίας και των νόμων που την επιβάλλουν. Στον αγώνα για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Εμείς οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας, εμπνέονται από τα λόγια του Τσε, αυτού του μεγάλου επαναστάτη πως «η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει 1 εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου της Γης».

Βλέπετε, το κάθε κόμμα επιλέγει τι είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει ανθρωπισμό και ρεαλισμό. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν χαρακτηρίσει «ανθρωπιστικές επεμβάσεις και ρεαλιστικές προσεγγίσεις του σύγχρονου κόσμου» το βομβαρδισμό της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας, τις εγκληματικές ενέργειες του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης και ούτω καθεξής. Όπως θα πουν ρεαλισμό τη συν διαχείριση του Αιγαίου, όταν το ΝΑΤΟ, το απαιτήσει.

Για να είμαστε, λοιπόν, ξηγημένοι: Όσο αυτοί θα στέκονται με αυταρέσκεια προσοχή δίπλα στους μακελάρηδες αυτού του κόσμου, όσο θα συνεργάζονται με αυταρχικά καθεστώτα, όσο θα συνάπτουν συμφωνίες για να κερδίζουν και ελληνικοί μονοπωλιακοί όμιλοι από την καταλήστευση βομβαρδισμένων και φτωχών χωρών, όσο, δηλαδή, θα είναι με το ρεαλισμό που γιγαντώνει και το προσφυγικό πρόβλημα, εμείς θα σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι στους μικρούς Αϊλάν που χάθηκαν ξανά πριν λίγες μέρες. Θα δίνουμε το χέρι σε κάθε κατατρεγμένο.

Εμείς θα κάνουμε ρεαλιστικές προτάσεις για να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες της ΕΕ. Να οργανωθούν επιτροπές χορήγησης ασύλου στην Τουρκία και οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στη χώρα πραγματικού προορισμού τους. Θα παλεύουμε για να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Κωμικοτραγικά όσα λένε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια καθημερινότητα, που δυστυχώς συνεχώς επιβεβαιώνεται ότι έρχονται δύσκολα για το λαό και τη νεολαία, φαίνονται πιο κωμικοτραγικά τα όσα λένε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Από τη ΝΔ, μας λένε ότι αν προκύψει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα! «Η Ελλάδα θα προχωράει μπροστά και δεν θα αφήνει κανέναν πίσω». Δεν έχουν ακούσει τίποτα για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, που έχει μπει σε φάση ύφεσης.

Από την άλλη, ο ξεπεσμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειωμό. Έφτασαν στο σημείο να λένε πως όποιος δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, στηρίζει την ΝΔ. Εδώ που τα λέμε, και πάλι καλά που μένουν σ’ αυτά.

Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, θέτει ως στόχο την «αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης»! Να γίνει «όνειρο των προοδευτικών ανθρώπων η νέα του ανατολή». Όμως τα όνειρα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουμε μεγάλη πείρα για το πώς εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για τον λαό.

Λέμε λοιπόν καθαρά: Ο λύκος του ΠΑΣΟΚ κι αν αναβαπτίζεται, κι αν έβαψε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη του άλλαξε μήτε την κεφαλή του. Ό, τι έκανε χιλιάδες ανθρώπους να απογοητευτούν και να το εγκαταλείψουν, είναι εδώ και δυναμώνει!

  • Ακούσατε να μετανιώνουν που κατέχουν το ρεκόρ ψήφισης και των τριών μνημονίων;

• Ακούσατε να μετανιώνουν που συγκυβέρνησαν με την ΝΔ και τον Καρατζαφέρη; Μα αυτοί, ακόμα και ως αναβαπτισμένοι, ψήφισαν το 70% των νομοσχεδίων του Μητσοτάκη και δήλωναν πως είναι έτοιμοι να το ξανακάνουν, αρκεί να μην ήταν ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

• Ακούσατε ή είδατε τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνουν αυτοκριτική για τους σωλήνες του Ναγού, το Νοσοκομείο, το φράγμα «Κόρης Γεφύρι», το λιμάνι, τη μαρίνα και τόσα άλλα;

Σ’ αυτή την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που μέσα στον κατά τ’ άλλα αρνητικό συσχετισμό που παραμένει, χαμογέλασαν με τα ποσοστά του Κόμματος. Γιατί το ΚΚΕ, ήδη τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές απέδειξε πως καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν έχει απέναντί της ένα δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα, ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Γιατί μόνο έτσι θα μπορούν οι βουλευτές του ΚΚΕ να βάζουν στη θέση τους όλους αυτούς που δεν ξέρουν πώς είναι:

  • Μια καμαριέρα να έχει μυοσκελετικά προβλήματα και να μην δικαιούται βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά να μιλάνε με ύφος χιλίων καρδιναλίων για το τουριστικό θαύμα.
  • Να αποστομώνουν αυτούς που ποτέ τους δεν μπόρεσαν να καταλάβουν πώς είναι να σερβίρεις και να μαγειρεύεις για εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά και να παίρνεις 900 ευρώ, αλλά διατείνονται πως είναι με τους εργαζόμενους, τρομάρα τους.
  • Οι ναυτεργάτες και οι οικογένειες τους να απαιτούν την επαναλειτουργία του Οίκου Ναύτου.
  • Οι υγειονομικοί να δουλεύουν κάτω από συνθήκες εντατικοποίησης και κρίσης προσφυγικής και κορονοιού.
  • Οι κάτοικοι της υπαίθρου και των νησιών Ψαρά και Οινούσσες να στερούνται ουσιαστικής υγειονομικής περίθαλψης.
  • Τα νησιά Ψαρά και Οινούσσες να πληρώνουν 24% ΦΠΑ.
  • Η ανεργία να μαστίζει τη νεολαία.
  • Να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, ως ενοίκιο για το σπίτι σου.

Το τονίζουμε: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινές δεσμεύσεις και κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα

Όσα έχουν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνουν ξανά το ΚΚΕ με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο. Όλοι τους έχουν ψηφίσει και υλοποιήσει τις απάνθρωπες πολιτικές της ΕΕ για τους πρόσφυγες και το άσυλο. Και ορισμένα στελέχη της ΝΔ ξερνάνε το δηλητήριο του μισανθρωπισμού, και την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας.

Μιλάνε για το δικαίωμα ασύλου που έχουν όλοι οι πρόσφυγες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωμάτωσε στην ελληνική νομοθεσία την έννοια της «ασφαλούς τρίτης χώρας», που ουσιαστικά κατακρεουργεί αυτό το δικαίωμα. Μιλάει για ευθύνες της ΕΕ. Μα καλά, ποιος εφάρμοσε επί 4, 5 χρόνια το «Δουβλίνο»; Ποιος γιγάντωσε το κολαστήριο της Βιάλ; Ποιος υλοποίησε την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, που διόγκωσε το πρόβλημα για τους ξεριζωμένους αλλά και για τους κατοίκους των νησιών;

Διερωτώνται - και καλά κάνουν - ποια είναι τα πρωτόκολλα που εφάρμοσε η Frontex για να σώσει τους ανθρώπους. Αλλά θα όφειλαν να γνωρίζουν την απάντηση, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ περηφανεύεται πως αυτός είχε φωνάξει πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να λύσουν το προσφυγικό πρόβλημα! Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Για το ΠΑΣΟΚ, τώρα, τι να πει κανείς; Υψηλή φιλοσοφία και «ανθρωπισμός» από ένα κόμμα που ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση όχι μόνο στήριξε, αλλά πρωτοστάτησε σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις.

Όλοι τους έχουν σαν ιερό δισκοπότηρο το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Το ΚΚΕ εδώ και τρία χρόνια, όταν όλοι μιλούσαν για «λεφτόδεντρα» της ΕΕ, μιλούσε για υπερμνημόνιο. Για δισεκατομμύρια που κατευθύνονται σε μεγάλους ομίλους. Για δάνεια και επιχορηγήσεις που εκταμιεύονται μόνο εφόσον ψηφιστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Για χρήματα που θα πληρωθούν από τη φοροαφαίμαξη του ελληνικού λαού. Πλέον, μέχρι και ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το χαρακτήρισε μνημόνιο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Η ίδια η ΕΕ έστειλε φιρμάνι πως για να αποπληρωθούν τα δάνεια και οι τόκοι, πρέπει να αυξηθούν οι φόροι που πληρώνει ο λαός. Όλοι τους έχουν απαράβατο όρο τη δημοσιονομική σταθερότητα Όλοι τους αναγνωρίζουν ως δεδομένο ότι η Υγεία σήμερα είναι ένα εμπόρευμα. Να θησαυρίζουν τα παράσιτα της ιδιωτικής Υγείας, αλλά και το δημόσιο σύστημα να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Ποιος έκλεισε στην Ελλάδα πάνω από 10 νοσοκομεία και ποιος τα κράτησε κλειστά;

Ποιοι κυβερνούσαν όλα τα χρόνια που εκτοξεύονταν οι δαπάνες Υγείας για τον λαό;

Ποιος αύξησε τη συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη; Και ποιος τέλος πάντων από όλα αυτά τα κόμματα, που έχουν υποτίθεται ρεαλιστικές προτάσεις, όταν ο λαός αντιμετώπιζε την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας στήριξε την πρόταση του ΚΚΕ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας που θησαύριζε; Κανείς τους! Όλοι τους έχουν απολύτως «κοστολογημένα» προγράμματα. Γιατί όλοι έχουν ως απαράβατο όρο τη δημοσιονομική σταθερότητα και τις περιβόητες «αντοχές της οικονομίας». Όλοι τους ορκίζονται πίστη στους σκληρούς κανόνες των ματωμένων πλεονασμάτων της ΕΕ.

Αυτές όμως οι αντοχές της οικονομίας, αυτά τα σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία είναι που επιτρέπουν να δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουν οι ενεργειακοί όμιλοι σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά στην Ελλάδα του 2023 να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα(ΕΚΑΒ) και προσωπικό.

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και το περιβόητο «παραγωγικό μοντέλο», που εδώ και 50 χρόνια κάθε κόμμα του συστήματος λέει πως θα αναμορφώσει, φέρνει τεράστια κέρδη για εταιρείες και πτώση του μέσου πραγματικού μισθού για τους εργαζόμενους. Φέρνει χαμόγελα στους εργολάβους και τους εφοπλιστές και κλάματα και οργή στους εργαζόμενους που μετράνε νεκρούς και σακατεμένους.

Να μη σκορπίσει η ψήφος σε αντιδραστικά μορφώματα

Θα χρειαστεί να μην σκορπίσει η ψήφος σε κόμματα που το λέμε καθαρά: Αποτελούν αντιδραστικά προσωποπαγή μορφώματα(Κωσταντοπούλου -Βαρουφάκη- Βελόπουλο κλπ) και πάντα χρήσιμες πολιτικές τσόντες του συστήματος.

Ποιος δε θυμάται το δημοσιογράφο με το σακίδιο, που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και οι βουλευτές του μετά τους πήρε το ΠΟΤΑΜΙ και σκόρπισαν σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ; Τι έχει να πει κανείς σήμερα για την ΔΗΜΑΡ, το ΛΑ. Ο. Σ. , τον Λεβέντη, τον Καμμένο των ΑΝΕΛ και τόσους άλλους;

Έχουν προδιαγεγραμμένο μέλλον. Δηλ. αυτό που έχουν διαχρονικά όλα αυτά τα κόμματα «διάττοντες αστέρες», που βασικό τους χαρακτηριστικό είναι διαχρονικά να στηρίζουν με τις ψήφους, ή ακόμα και με τους βουλευτές τους, τις κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος. Να μην έχουν θέσεις για οποιοδήποτε λαϊκό πρόβλημα, ούτε και καμία παρουσία εκεί που ο λαός και η νέα γενιά αγωνίζεται για να πάρει μια ανάσα, για να τσακίσει την αδικία.

Υπάρχουν σήμερα περισσότεροι λόγοι να ενισχυθεί το ΚΚΕ

Σήμερα υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι για να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ας σκεφτεί κανείς τι θα κάνει το ΚΚΕ και οι βουλευτές του αν πάρει 1% ή 2% παραπάνω στις εκλογές και τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα. Μιλάμε λοιπόν με σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους που μπορεί να αναπολούν κάποιες καλύτερες μέρες του παρελθόντος. Το ότι ζήσαμε κάποιες στιγμές καλύτερα, το χρωστάμε στον ιδρώτα μας, στις αμέτρητες θυσίες των παππούδων μας και στους αγώνες μας.

Εμείς κοιτάμε μπροστά, έχουμε τόλμη και αντοχή, γιατί ξέρουμε ότι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ναι, είναι και στο χέρι μας να πάμε όλοι μαζί το Κόμμα παραπάνω, για να ψηλώσει ο λαός και να εκλεγεί κομμουνίστρια βουλευτής στο Βόρειο Αιγαίο.

Χίος 23 Ιούνη 2023 Γιώργης Η. Αμπαζής Υποψήφιος βουλευτής Χίου του ΚΚΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ