22.11.2016 14:53

Στοχοποίηση κυνηγού

Σε ιστοσελίδες αναρτήθηκαν χθες (21/11/2016) 2 φωτογραφίες που απεικονίζουν έναν κυνηγό και ένα σταθμευμένο όχημα. Οι φωτογραφίες αυτές καθώς και το σχόλιο ανήκουν, όπως αναφέρεται, στο «Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου».

Χρησιμοποιώντας προσβλητικό /ειρωνικό ύφος ο σχολιαστής της φωτογραφίας ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτηρίζει το εικονιζόμενο άτομο ως λαθροθήρα, μέσω μιας φωτογραφίας και παίρνοντας τον ρόλο δικαστή.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου, ο οποίος εκπροσωπεί 2.500 μέλη/ κυνηγούς/ Χιώτες πολίτες θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα εξής:

  • Αφού όπως αναφέρετε το εικονιζόμενο άτομο βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα από τους οικισμούς Λαγκάδας και Αγρελωπού είναι νομότυπο αφού ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα, και όχι με δημιουργική ασάφεια, 250 μέτρα από παρυφές συνοικισμών. Ο χείμαρρος καθώς και η πηγή που αναφέρετε δεν αποτελούν παράβαση.
  • Το άτομο από τη φωτογραφία φαίνεται να στέκεται απέναντι από το αυτοκίνητο του (όπως αναφέρεται στο σχόλιο) κάτι τέτοιο δεν αποτελεί παράβαση αφού θα μπορούσε να το εγκαταλείπει ή να επιστρέφει σε αυτό έπειτα από την κυνηγετική του εξόρμηση. Εάν εντοπίσατε διαφορετική συμπεριφορά και δεν το αναφέρατε στα αρμόδια προανακριτικά όργανα τότε και εσείς ως αυτόπτης μάρτυρας συγκαλύψατε μια παράβαση με σκοπό μια γενικευμένη συκοφαντική δυσφήμηση.
  • Το άτομο (που καλύπτεται πρόχειρα το πρόσωπο του και ο αριθμός πινακίδας του αυτοκινήτου) το στιγματίζετε ως λαθροθήρα.

Έχουμε και εμείς λοιπόν κάποιες ερωτήσεις:

Τηλεφωνήσατε σε κάποιον Θηροφύλακα του νησιού για να τον ενημερώσετε για το συμβάν;

Τηλεφωνήσατε στην αρμόδια δασική αρχή;

Έχετε υπόψη σας ότι το να φωτογραφίζεται κάποιον και να τον διασύρετε δημόσια χωρίς την έγκριση του αποτελεί παράβαση;; Σας ενημερώνουμε ότι σε κλειστές κοινωνίες όπως οι δικές μας το άτομο αναγνωρίζεται και με το πρόχειρο Photoshop που πραγματοποιήσατε.

Το ερώτημα πάντως του «αρθρογράφου» παραμένει και για εμάς το ίδιο προς αυτόν «Πόσο περισσότερο μπορεί να παρανομήσει κάποιος σε μία φωτογραφία;»

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ