29.12.2021 19:33

Σκηνές απείρου κάλλους στο Νοσοκομείο της Χίου

Είχα την ατυχία μετά από ένα ατύχημα που έπαθα στις 19/12/2021 ,βαρύ κάταγμα στο χέρι, να πάω μετά από ραντεβού στις 28/12/2021, στις 10π.μ στα εξωτερικά ιατρεία για επανέλεγχο. Αυτό που αντίκρισα με σόκαρε σαν άνθρωπο, όταν σε ένα χώρο περίπου 40τμ υπήρχαν 3 φορεία με ασθενείς, 4 αναπηρικά αμαξίδια με ηλικιωμένες κυρίες, όλες με σπασμένα πόδια, περίπου 15 ασθενείς με δεκανίκια και λοιπά βοηθητικά όργανα.

Από τις 10 π.μ τελείωσα στις 15:00 μ.μ. Αλλά αυτό που με σόκαρε πιο πολύ είναι ότι για όλα αυτά τα περιστατικά υπήρχε μόνο ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια. Κάνω λοιπόν την απλή ερώτηση: Ποια η διαφορά μας με τις υποανάπτυκτες χώρες;

Ρώτησα και έμαθα το όνομα του ήρωα γιατρού. Μου είπαν ότι λέγεται Τουνισσιδης κι ότι είναι Πόντιος. Ο άνθρωπος μου έκανε εντύπωση πως τα έβγαζε πέρα και πάντοτε με καλοσύνη και αγάπη στον ασθενή. Η δε νοσηλεύτρια στο τέλος της βάρδιας παρατήρησα ότι από την κούραση και την υπερένταση δεν μπορούσε να περπατήσει. 

Μέσα σε όλους τους ασθενείς και δύο παιδιά του δημοτικού με γύψο στο χεράκι τους , και ρωτάω " Έπρεπε να ήταν μεταξύ μας; Να βλέπουν όλο αυτό το χάλι;"

Αλήθεια αναρωτιέμαι διοικητής υπάρχει;

ΕΦΚΑ υπάρχει;

Νοσοκομειακή περίθαλψη υπάρχει;

Ευτυχώς, τουλάχιστον στη Χίο, το μόνο που παρατηρείται είναι το φιλότιμο των εργαζομένων επιστημονικού και μη προσωπικού , που καταβάλει κάθε προσπάθεια για τον ανθρώπινο πόνο. 

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ιατρό Κο. Τουνισσιδη και τη βοηθό του για τις υπερπροσπάθειες που κατέβαλαν, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους παρόντες ασθενείς. 

Περαστικά μας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ